返回列表 發帖
唔關主人事, 通常係寶寶在言語上激嬲晴晴才被追殺, 晴晴經常說話, 唱歌又夾雜尖叫
唔洗估, 寶寶一定是輕輕說了聲:"晴晴,唔好嘈!"
BoBoBoBo 發表於 2011-1-19 08:59

話說晴晴成日都追殺寶寶..
寶寶好少反擊

話說晴晴成日都追殺寶寶..
寶寶好少反擊
養鳥新丁 發表於 2011-1-19 22:43

Size 差太遠,寶寶唔係晴晴對手! 寶寶輕功了得, 走得好快ga!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

Size 差太遠,寶寶唔係晴晴對手! 寶寶輕功了得, 走得好快ga!
BoBoBoBo 發表於 2011-1-19 22:48

養一對灰鸚真係好過引...
睇返佢地d帖好過引

養一對灰鸚真係好過引...
睇返佢地d帖好過引
養鳥新丁 發表於 2011-1-19 22:52

為了牠們能安全地爬上爬落, 追跑跳飛, 晴寶Daddy 不段改良房間陳設, 遲d cut 段追逐片放上來.
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

為了牠們能安全地爬上爬落, 追跑跳飛, 晴寶Daddy 不段改良房間陳設, 遲d cut 段追逐片放上來.
BoBoBoBo 發表於 2011-1-19 22:57

好多地方比佢地走黎走去爬黎爬去~特別係個網架真係唔錯~

好多地方比佢地走黎走去爬黎爬去~特別係個網架真係唔錯~
養鳥新丁 發表於 2011-1-19 22:57

晴晴一直不敢像寶寶那般倒吊在吊起的玩具上, 經過寶寶十多個月的示範和訓練, 近幾日晴晴已夠膽倒吊著玩, 牠們的腰力和腳力是長時間爬上爬落練回來的...  
自由快樂的代價是, 每日執房都抹餐死!
淺灰鸚 =晴晴, 女

晴晴一直不敢像寶寶那般倒吊在吊起的玩具上, 經過寶寶十多個月的示範和訓練, 近幾日晴晴已夠膽倒吊著玩, 牠們的腰力和腳力是長時間爬上爬落練回來的...  每日執房都抹餐死!
BoBoBoBo 發表於 2011-1-19 23:11

很好啊....佢地玩得咁開心..抹下野都抵喇

兩只的顏色差別好大  係唔係品種不同呀

兩只的顏色差別好大  係唔係品種不同呀
誠哥 發表於 2011-1-20 00:30

同是灰鸚, 淺色的是剛果灰鸚, 深色是提姆娜 Timneh, 剛果灰鸚此提姆娜灰鸚重約1/3.
淺灰鸚 =晴晴, 女

晴晴一直不敢像寶寶那般倒吊在吊起的玩具上, 經過寶寶十多個月的示範和訓練, 近幾日晴晴已夠膽倒吊著玩, 牠們的腰力和腳力是長時間爬上爬落練回來的...  
自由快樂的代價是, 每日執房都抹餐死!+:擦擦汗= ...
BoBoBoBo 發表於 2011-1-19 23:11

有愛心嘅人養靚靚鸚鵡

又再大隻蝦細隻

如果反轉, 細隻蝦大隻呢?

~~~~~~~你沒有好結果.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
淺灰鸚 =晴晴, 女

惡鸚上身

惡鸚上身
tsw 發表於 2011-1-22 22:02

發小姐脾四... 女仔~唔得罪得ga!!!
淺灰鸚 =晴晴, 女

發小姐脾四... 女仔~唔得罪得ga!!!
BoBoBoBo 發表於 2011-1-22 22:45

岩!女仔及靚太都唔得罪得

34# tsw

大仙果然經驗整豐富!
淺灰鸚 =晴晴, 女

34# tsw

大仙果然經驗整豐富!
BoBoBoBo 發表於 2011-1-22 23:13

即係咩呀
BoBoBoBo 發表於 2011-1-22 23:18

標冷汗+吹口哨

我覺得寶寶應該幾享受比晴晴蝦

carolee 發表於 2011-1-22 23:41

晴晴=周瑜
寶寶=黃蓋