返回列表 發帖
玫瑰葵花都好女仔聲
BoBoBoBo 發表於 2011-1-24 00:00

葵花嘈~亞馬遜動作美~灰鸚吹口哨好聽!!

葵花嘈~亞馬遜動作美~灰鸚吹口哨好聽!!
Amazonshan 發表於 2011-1-24 00:05

我接受唔到灰鸚吹口哨  佢地在房裡學其他雀叫聲, 隔兩度門都勁嘈
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

我接受唔到灰鸚吹口哨  佢地在房裡學其他雀叫聲, 隔兩度門都勁嘈
BoBoBoBo 發表於 2011-1-24 00:16

岩岩開比我媽睇...
我媽都話好叻

BoBoBoBo 發表於 2011-1-24 00:16

有冇聽過和睇過灰鸚惡到好似D狗打交聲和想咬人個樣咁

晴晴好叻喎!等我都訓練下BB先!
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

岩岩開比我媽睇...
我媽都話好叻
養鳥新丁 發表於 2011-1-24 00:18

多謝伯母讚賞!你阿媽見你咁夜唔睡上網吹水竟然無丙你?
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

岩岩開比我媽睇...
我媽都話好叻
養鳥新丁 發表於 2011-1-24 00:18

灰鸚好叻,有無講新丁叻仔

晴晴好叻喎!等我都訓練下BB先!
YVONNE 發表於 2011-1-24 00:25

多謝 Yvonne!   快d 教BB, 新年齊齊去逗利是  
淺灰鸚 =晴晴, 女

[我家有十三太寶
灰鸚-可樂
藍頭-小寶,小叮噹
迷金~小Q

facebook:carmenwong423@hotmail.com

你阿媽見你咁夜唔睡上網吹水竟然無丙你? 多謝伯母讚賞!
BoBoBoBo 發表於 2011-1-24 00:49

佢地半夜3-5點出黎見我仲上緊樹都無聲出的

佢地半夜3-5點出黎見我仲上緊樹都無聲出的
養鳥新丁 發表於 2011-1-24 00:55

心淡, 放棄了  天氣泠, 慳番啖口水暖肚最實際
淺灰鸚 =晴晴, 女

carmenwong 發表於 2011-1-24 00:55

好, 試下教佢呢句先!
淺灰鸚 =晴晴, 女

心淡, 放棄了  天氣泠, 慳番啖口水暖肚最實際
BoBoBoBo 發表於 2011-1-24 00:58

哈哈....

有冇聽過和睇過灰鸚惡到好似D狗打交聲和想咬人個樣咁
Amazonshan 發表於 2011-1-24 00:25

無 wow! 你養的?
淺灰鸚 =晴晴, 女

灰鸚好叻,有無講新丁叻仔[img]http://i967.photobucket.com/albums/ae154/ultramanyh2/Emotion_HaStars_Gama/66.gifhttp://i967.photobucket.com/albu ... Stars_Gama/67_1.gif[/img]
tsw 發表於 2011-1-24 00:53

你問伯母有無講:"新丁叻仔!"
淺灰鸚 =晴晴, 女

~~

想聽女仔聲養亞馬遜啦!
Amazonshan 發表於 2011-1-23 23:57

唔駛,我家大B哥同大舊金講野都係女仔聲,好斯文!
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

唔駛,我家大B哥同大舊金講野都係女仔聲,好斯文!
mmchu 發表於 2011-1-24 02:12

有冇諗過養返隻亞馬遜  

有冇諗過養返隻亞馬遜  

Amazonshan 發表於 2011-1-24 09:59

無呀…因為我細佬佢有兩隻藍頭,
我對佢地興趣不大,玩下無妨,要養就咪攪!
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

鸚鵡!!我養過十幾二十幾種,係冇養過金剛!