返回列表 發帖
每兩小時餵一隻b, 每隻餵半小時, 剛好餵完第四隻, 第一隻又叫"我!我!我!我!我!我!我!我!我!...."
又有蛋,   仲要等幾多日才出世?   每隻都有記錄到bb 的時辰八字嗎?+:萬年奸臣=+ ...
BoBoBoBo 發表於 2011-3-23 21:17

15分餵世
圖片1是新蛋,應該是14号,全部入佐電腦

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

天氣好帶隻BB去探吓佢父母

370# Amazonshan

點解要天氣好先可以探父母??? 因為天氣凍?? 唔係同一間屋入面???
zcc411 發表於 2011-3-23 23:00

今日有16-17度,父母是住出面,而BB住在保暖箱!

師兄??? 你係北愛???

感覺上北愛好似少D中國人.....
zcc411 發表於 2011-3-23 23:05

是呀!

以前冇幾多,現在大多數是來自中國大陸!

父母認唔認得自己仔女??
養鳥新丁 發表於 2011-3-23 23:34

新丁剛剛訓醒,認唔認得你父母

新丁同自己講野呀?

剛蛇王返屋企,有隻BB吾消化

今晚是第二次蛇王返屋企,電話一到,除時要走

咁要點處理?
養鳥新丁 發表於 2011-3-24 05:09

停止餵糊仔,
餵和暖水,現在冇事,剛剛餵佐糊仔

幾個鍾仲有野和漲氣
我都有幫BB壓D氣出唻

保暖好重要,一吾夠暖就吾消化,

BB要幾大先出保暖箱?
養鳥新丁 發表於 2011-3-24 05:37

d羽手姐住世個身

BB相好易睇到中毒
養鳥新丁 發表於 2011-3-24 05:47

毒發身亡唔關我事冇命培,剛剛影

唔好咁啦..無錢啊
無錢係最好既防毒
養鳥新丁 發表於 2011-3-24 05:55

越大隻越難服事,以我自己尼講,屋企養一隻巳經太多,D西人時常說老婆一個巳經太多,
所以我真係真係非常非常之佩服D雀友可以養咁多隻係屋企入面
用埋比我睇倒佢地真係好有愛心和很好服事D愛雀,問心講句我自己真係望塵莫及
讓小弟向各位樹友致敬

返工~拜

感到吃力了?
養鳥新丁 發表於 2011-3-24 06:23

我怎會感到吃力呀
我D全部在出面養,而雀友是在屋入面,有D雀友仲要推出推入添,
有住很細地方的雀友還養咁多隻雀,佩服
而我在屋入面D全部是BB,餵BB

你果d有獨立屋仲正啦
養鳥新丁 發表於 2011-3-24 07:29

我D是獨立屋加車房,車房入面有鸚鵡房

停止餵糊仔,
餵和暖水,現在冇事,剛剛餵佐糊仔
Amazonshan 發表於 2011-3-24 05:17

剛剛餵佐BB少少酵素

外國地方大嘛....真好...
鸚鵡房只有amazon?...其他跟你住?..
or..係保溫箱?
養鳥新丁 發表於 2011-3-24 07:36

鸚鵡房養嘈雀,BB係屋入面住保溫箱

幫助消化?
呢包野點睇都似係國產貨..會唔會爆炸架
養鳥新丁 發表於 2011-3-24 07:50

台灣野
http://public.hsinten.com.tw/hte ... ct_list&fm_data[pageid]=1