返回列表 發帖
好似我咁非常多,但中國人相信好難揾倒第二個,上两星期去bird show一個chinese都吾見,今年十月又去,呢個是Parrot show是最多人去,其他歐洲國家的人都來!
Amazonshan 發表於 2011-3-23 07:30

唔係掛....

唔係掛....
養鳥新丁 發表於 2011-3-23 07:31

好似我咁孵鸚鵡蛋,在北愛亦好難揾倒第二個,在英國都會很少很少.

好似我咁孵鸚鵡蛋,在北愛亦好難揾倒第二個,在英國都會很少很少.
Amazonshan 發表於 2011-3-23 07:39

你果邊好似有好多比賽架喎~你有冇參加架

你果邊好似有好多比賽架喎~你有冇參加架
養鳥新丁 發表於 2011-3-23 07:43

冇參加比賽!

冇參加比賽!
Amazonshan 發表於 2011-3-23 08:09

一般一隻amazon要幾多錢?

一般一隻amazon要幾多錢?
養鳥新丁 發表於 2011-3-23 08:12

為幾千港元

為幾千港元
Amazonshan 發表於 2011-3-23 08:26

你有十四隻

Bo姐來了

無回帖呢!
tsw 發表於 2011-3-23 06:23

睇完 快閃!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

BoBoBoBo 發表於 2011-3-23 08:40

哈哈..大仙走左啦

好似我咁非常多,但中國人相信好難揾倒第二個,上两星期去bird show一個chinese都吾見,今年十月又去,呢個是Parrot show是最多人去,其他歐洲國家的人都到!
Amazonshan 發表於 2011-3-23 07:30

係乜嘢  PARROT SHOW? 講多D來聽下得唔得? 有冇相睇? 好有興趣呀!

真係有!

佢夢遊
Amazonshan 發表於 2011-3-23 06:26

昨晚翻風, 晴寶Daddy 堅持開住窗, 我睡酲就望下個電腦, 在IP cam 看見晴晴成晚站近暖爐邊睡唔知係咪凍 (晴晴己經比寶寶耐凍, 如果晴晴都覺凍, 咁寶寶就已經凍到結冰),咪順便上埋樹囉, 6am 鬧鐘響前就見佢伸懶腰(真準時醒), 拿拿林入去睇下佢地有無凍親姐... , 好彩無事!繼續
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

係乜嘢  PARROT SHOW? 講多D來聽下得唔得? 有冇相睇? 好有興趣呀!
carolee 發表於 2011-3-23 08:47

大部份是買賣鸚鵡為主,去下面個網址睇下!

http://www.theparrotsocietyuk.org

昨晚翻風, 晴寶Daddy 堅持開住窗, 我睡酲就望下個電腦, 在IP cam 看見晴晴成晚站近暖爐邊睡唔知係咪凍 (晴晴己經比寶寶耐凍, 如果晴晴都覺凍, 咁寶寶就已經凍到結冰),咪順便上埋樹囉, 6am 鬧鐘響前就見佢仲懶腰(真 ...
BoBoBoBo 發表於 2011-3-23 08:54

無事就好了

大部份是買賣鸚鵡為主,去下面個網址睇下!

http://www.theparrotsocietyuk.org
Amazonshan 發表於 2011-3-23 08:56

一個大買賣會...
amazon大~準備入手新種鳥嗎?

Amazonshan 發表於 2011-3-23 07:39

外國咁多雀, 真係唔知雀要人工繁殖,人人都只諗去讀獸醫可以醫下自己d 貓貓狗狗咋!
在澳洲, 放眼一望都是鸚鵡, 諗都無諗過養雀,更不用說專門孵鸚鵡蛋  
Amazonshan 可以算叫"撈偏門"喇!
淺灰鸚 =晴晴, 女

一個大買賣會...
amazon大~準備入手新種鳥嗎?
養鳥新丁 發表於 2011-3-23 08:58

邊有咁多$呀,返倒2日工

Amazonshan 發表於 2011-3-23 09:01

返得2日工, 仲要唔多願返....我都要返工喇!
A.shan 你最拿手做咩菜, 等我今晚落Order 先 ...外賣唔該!
淺灰鸚 =晴晴, 女

Amazonshan 發表於 2011-3-23 09:01

咁就要比d心機搵銀啦

返得2日工, 仲要唔多願返....我都要返工喇!
A.shan 你最拿手做咩菜, 等我今晚落Order 先 ...外賣唔該!
BoBoBoBo 發表於 2011-3-23 09:03

Bo姐...order埋我果份吧..
一份紅燒amazon鸚鵡肉....