返回列表 發帖
都唔係太遠~
話說你d錦鋰會喂咩比佢地食?
養鳥新丁 發表於 2011-3-25 06:22

喂錦鋰糧,錦鋰糧都有很多種,睇水温度來喂邊種糧,
香港15度以上才喂,呢邊10以上才喂,
冬天過後個Filter冇灑好箘,分分鍾中招

喂錦鋰糧,錦鋰糧都有很多種,睇水温度來喂邊種糧,
香港15度以上才喂,呢邊10以上才喂,
冬天過後個Filter冇灑好箘,分分鍾中招
Amazonshan 發表於 2011-3-25 06:32

要睇水溫黎喂啊....

依家有幾多條錦鋰??

要睇水溫黎喂啊....

依家有幾多條錦鋰??
養鳥新丁 發表於 2011-3-25 06:37

有十幾條

有十幾條
Amazonshan 發表於 2011-3-25 06:45

你果邊多唔多水族館?

你果邊多唔多水族館?
養鳥新丁 發表於 2011-3-25 06:59

即係魚鋪

有幾間大間

有幾間大間
Amazonshan 發表於 2011-3-25 07:06

amazon大~養蝦仔啦

我有两缸金鱼都冇時間打理

我有两缸金鱼都冇時間打理
Amazonshan 發表於 2011-3-25 07:14

photo plz

Bo姐

Bo姐
養鳥新丁 發表於 2011-3-25 08:17

昨晚好做就 ?
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

昨晚好做就 ?
BoBoBoBo 發表於 2011-3-25 08:19

唔係啊...一直都未訓

唔係啊...一直都未訓
養鳥新丁 發表於 2011-3-25 08:24

身體趁睡眠其間修補各類器官, 缺乏睡眠會引致肝腎氣不足, 短期不會死,
不過森美的廣告都有講, 肝腎氣不足會引致白髮脫髮,
小心你廿歲未夠就甩到成個90歲阿伯咁,唔係講笑
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

身體趁睡眠其間修補各類器官, 缺乏睡眠會引致肝腎氣不足, 短期不會死,不過森美的廣告都有講, 肝腎氣不足會引致白髮脫髮, 小心你廿歲未夠就甩到成個90歲阿伯咁,唔係講笑
BoBoBoBo 發表於 2011-3-25 08:33

我頭髮極黑...生得極快
好多人都羨慕我把頭髮...
  我係女仔就好囉

不過長期唔訓/訓得少...
頭髮真係會差d...同埋一洗頭..全個浴缸都係頭髮

身體趁睡眠其間修補各類器官, 缺乏睡眠會引致肝腎氣不足, 短期不會死,
不過森美的廣告都有講, 肝腎氣不足會引致白髮脫髮,
小心你廿歲未夠就甩到成個90歲阿伯咁,唔係講笑
BoBoBoBo 發表於 2011-3-25 08:33

有白髮都吾相
仲脫髮

有白髮都吾相
仲脫髮
Amazonshan 發表於 2011-3-25 08:36

我頭髮極烏黑

我頭髮極黑...生得極快
好多人都羨慕我把頭髮...
  我係女仔就好囉
養鳥新丁 發表於 2011-3-25 08:33

咁就更加要小心喇! 唔止一個朋友話自己無白髮, 但有脫髮..
淺灰鸚 =晴晴, 女

咁就更加要小心喇! 唔止一個朋友話自己無白髮, 但有脫髮..
BoBoBoBo 發表於 2011-3-25 08:39

我死都唔要做光頭仔

不過長期唔訓/訓得少...
頭髮真係會差d...同埋一洗頭..全個浴缸都係頭髮
養鳥新丁 發表於 2011-3-25 08:34

慢慢地...每天甩少少,唔覺唔覺....
淺灰鸚 =晴晴, 女