返回列表 發帖
UWANTS既賣雀TOPIC我入唔到,因為已經無左~所以唔知內容是什麼,不過我相信樓主在此POST出都是有心想幫灰鸚找回家人,而在UWANTS的如果真是樓主,亦只係作最壞打算(可能係如果真係無人認領,而佢又無咁多地方養多一隻,才在其他地方找人要)希望大家不要太敏感,而昨天樓主是下午才上來POST的,直至昨晚半夜都有回各位既PSOT,現在還未出現可能有好多,可能是上學,可能是工作中,所以不要認為覆遲少少就要搵失蹤人口組~

UWANTS既賣雀TOPIC我入唔到,因為已經無左~所以唔知內容是什麼,不過我相信樓主在此POST出都是有心想幫灰鸚找回家人,而在UWANTS的如果真是樓主,亦只係作最壞打算(可能係如果真係無人認領,而佢又無咁多地方養多一隻,才在 ...
CARMEN-LUI 發表於 2011-4-1 12:03

carmen姐....我有証據可以証明樓主意圖賣雀....
本想等樓主再回覆...不過似乎無呢個必要了..
請等一等

大家同是愛鳥之人, 應該合力為失鳥找回主人, 為什麼會弄得這麼不開心的呢...

好多雀友向好既方面諗...樓主leung729係想幫灰鸚搵返主人...
事實正正相反...琴日有樹友踢爆...樓主想係uwants賣雀...
兩分鐘後...uwants帖子即被修改....可惜.......
若要人不知 除非己莫為....
樓主leung729係uwants既acc係hehe8282

此圖顯示發帖時間...同被踢爆後修改既時間...
可惜.....樓主百密一疏....修改既時候..刪少左灰鸚張相...
睇到呢到..仲未代表到d乜野...可能仲可以話有人插贓嫁禍..借刀殺人..
以下仲有更精彩既部份...

呢張圖係樓主係樹樹既另一帖..
link here:
http://forum.parrot-tree.com/vie ... ht=%A8%CC%AEa%C3%E4
然後...
uwants被刪既帖...好好彩...有雀友回應用引用功能...
留下蛛絲馬跡

發帖時間...與修改時間

若然唔係作賊心虛...點解會將有關雀鳥既帖全部修改曬?

我諗以上既圖片都足以証明...uwants
hehe8282=leung729

一次係巧合...第二次就唔係巧合了
樓主....你自己都有養鸚鵡...若果你既鸚鵡走失左...
而人地執到~唔比返你/攞左去賣~你會有咩感受?
對你而言..可能只係普通幾千蚊一隻既灰鸚....但對佢主人黎講
灰鸚可能係命根啊..剃人頭者..人亦剃其頭...
希望你唔好咁自私..將佢據為己有...更加唔好出售圖利...
廢話講完....不過如果你將隻灰鸚賣左/收埋自己養...大家奈你咩何?
以下留返比樹友們公論......
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

佢係水貨客,好極有限
我既乖乖鸚鵡囡囡叫Juji

佢係水貨客,好極有限
B700i 發表於 2011-4-1 12:24

帶PS3嗎?....有網友懷疑係夾心PS3..入邊可能有毒品...
不過一單還一單...先講返隻灰鸚吧

新丁.....算吧啦, 樹樹D高層都未出聲, 繼續討論落去只會令到呢個POST愈黎愈''核突'',
IF佢真係有心想幫灰鸚找回家人, 呢到又講到佢咁衰, 會令到其他人又覺得樹樹係到搞小圈子了~

新丁.....算吧啦, 樹樹D高層都未出聲, 繼續討論落去只會令到呢個POST愈黎愈''核突'',
IF佢真係有心想幫灰鸚找回家人, 呢到又講到佢咁衰, 會令到其他人又覺得樹樹係到搞小圈子了~
chuiyee0307 發表於 2011-4-1 12:54

習慣性地多管閒事....可惜cap圖遲左一步...
無論係任何論壇...我死因多數係多管閒事..亂咁衝..踩地雷...爆炸身亡

thanks...chuiyee姐....我不講了

我地冷靜d~ 唔好咁勞氣先啦~~~~
我地可以向好的方向想一想,
樓主post了隻灰鸚的相, 直說是拾獲番黎,
這樣始終都有機會俾直正的主人看到, 有機會人雀重逢,
所以希望樓主同是抱住這個意願啦~~~~

另外, 提提大家在香港 私下 買賣鸚鵡是非法的.

習慣性地多管閒事....可惜cap圖遲左一步...
無論係任何論壇...我死因多數係多管閒事..亂咁衝..踩地雷...爆炸身亡

thanks...chuiyee姐....我不講了
養鳥新丁 發表於 2011-4-1 12:58

記住一句, ''耳聽三分假, 眼看未唯真''
做好自己本份, 人地想入你位都入唔到~

3月25日22:59  在parrot tree出post:
http://forum.parrot-tree.com/vie ... ghlight=%2Bleung729
3月25日22:58  在Uwants 出post:
http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=11738694&highlight=

一些證明leung927和bebe8282是同一人的post都被更改了,事實上卻製造出更多"消滅證據"的證據,post topic被改的時間,該2個account名的人在其他地方留言時的用詞特色,問問題的取向,曾有delete自己過往post的紀錄, IP address甚至能追查到電腦的真實地址。

要證明這2個account是否同一人,有太多方法了,即使消除了一個,另一個地方又會留下線索和證據,leung927和bebe8282是否同一人?他的用心何在?相信很多人心裡已有答案,如有人真的犯了錯被很多人公開指責,我相信事主只會看forum,不會現身說法。

回頭是岸,能買灰鸚BB,已不是小孩子了,希望他做的是正確的事,不要一錯再錯。
善心者說好話,不公開犯事人的真身份,都是想事主有下台階,做好事,給他一個改過的機會。
最重要,是希望走失灰鸚和主人重逢吧。

3月25日22:59  在parrot tree出post:
http://forum.parrot-tree.com/vie ... ghlight=%2Bleung729
3月25日22:58  在Uwants 出post:
http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=11738694&highlight=
一些證明leung927和bebe8282是同一人的post都被更改了,事實上卻製造出更多"消滅證據"的證據,post topic被改的時間,該2個account名的人在其他地方留言時的用詞特色,問問題的取向,曾有delete自己過往post的紀錄, IP address甚至能追查到電腦的真實地址。

要證明這2個account是否同一人,有太多方法了,即使消除了一個,另一個地方又會留下線索和證據,leung927和hehe8282是否同一人?他的用心何在?相信很多人心裡已有答案,如有人真的犯了錯被很多人公開指責,我相信事主只會看forum,不會現身說法。

回頭是岸,能買灰鸚BB,已不是小孩子了,希望他做的是正確的事,不要一錯再錯。
善心者說好話,不公開犯事人的真身份,都是想事主有下台階,做好事,給他一個改過的機會。
最重要,是希望走失灰鸚和主人重逢吧jennli 發表於 2011-4-1 14:08

完全正確~
樓主上左黎睇完帖.....仲未現身回覆
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

人地係第二個論壇做d乜野,我地應該冇權過問,
樓主post上黎樹樹係咩目的,我亦都唔清楚,
但我只係睇到樓主講過一句就係如果有人講得出腳環號碼既會比返人
佢從來冇係樹樹話要賣雀,冇觸犯樹樹既會規,大家點解要咁敏感去針對人呢
一屋五雀,兩隻中葵寶寶同一仔
栗額BB,黃頸綠怡,灰鸚Dolly

人地係第二個論壇做d乜野,我地應該冇權過問,
樓主post上黎樹樹係咩目的,我亦都唔清楚,
但我只係睇到樓主講過一句就係如果有人講得出腳環號碼既會比返人
佢從來冇係樹樹話要賣雀,冇觸犯樹樹既會規,大家點解要咁敏感 ...
joankong 發表於 2011-4-1 14:20

唔合情亦唔合法....
私下買賣鸚鵡犯法....我諗大家身為雀友又好..網友都好..
都有責任提醒樓主....
執到雀據為己有....不合情....
無論點講都係唔多妥當喎...

但你地既言論己經唔係'提醒'咁簡單
一陣話人生仔冇xx,成世冇運行,一陣又話人走水貨唔係好人
你地咁樣'提醒'人,會唔會激烈左d呢?

但你地既言論己經唔係'提醒'咁簡單
一陣話人生仔冇xx,成世冇運行,一陣又話人走水貨唔係好人
你地咁樣'提醒'人,會唔會激烈左d呢?
joankong 發表於 2011-4-1 15:24

何止生仔無xx.....仲有好多句~不過全部都唔適宜係到講...
爭拗落去係無意思既.......
樓主自重

你叫我自重呀?

你叫我自重呀?
joankong 發表於 2011-4-1 15:35

No...唔好誤會

No...唔好誤會
養鳥新丁 發表於 2011-4-1 15:45

大家都係為隻灰鸚好,只係希望你地言論唔好太過偏激,
唔係比人睇到話我地樹樹亂咁攻擊別人就唔好啦

大家都係為隻灰鸚好,只係希望你地言論唔好太過偏激,
唔係比人睇到話我地樹樹亂咁攻擊別人就唔好啦
joankong 發表於 2011-4-1 15:49

收到...我確實口沒遮欄...講得過激..