返回列表 發帖
冇晒消息丫~?唔通賣鬼左~?有冇人過去及及乜野情況丫?

一隻灰鸚本身都只係有限錢~做下好心俾番人好過啦~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

如果有人發現了鸚鵡
想幫隻雀搵返主人
~~~好簡單~~~

交去上水狗房,之後放上樹樹網等主人去搵

石湖墟政府狗房
上水馬會道
(Tel: 2670 2201)
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

嗯嗯...諗住染個藍髮改變形象,點知攪到一隻眼睛流眼水

又話冇位養唔到兩隻
宜家又變多隻藍頭出黎

網上世界似是如非. 信不信由  "理"
亞馬遜藍頭  金莎
亞歷山大       朱古力
灰鸚               拖肥( 去了天堂)

睇哂Dpost發現咩叫人性…………他 一定無睇擒日套戲!!

你post得出黎做好心幫牠找主人就咪賣啦,主人失雀會好傷心架…

祝早日相應

http://petrade.hk/forum.php?mod= ... &extra=page%3D1
睇黎俾主席估中左
今次仲特登搵個冷門D嘅討論區
驚死又俾人發現
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

http://petrade.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=4202&extra=page%3D1
睇黎俾主席估中左
今次仲特登搵個冷門D嘅討論區
驚死又俾人發現
louisa20047 發表於 2011-4-7 05:40

正一打靶仔

唔知佢會唔會善待隻灰鸚呢......?

唔知佢會唔會善待隻灰鸚呢......?
chuiyee0307 發表於 2011-4-7 10:01

好極都有限...
情況就好似咁.....
兩母子一齊生活得好開心....
啊媽係街上邊又執埋人地個仔返黎...喜上加喜...
一定錫親生果個多過執返黎果個....
不過呢個啊媽就打算將執返黎果個仔賣左...

佢為人點真係不作討論
但係害左ge就係雀雀
灰鸚不嬲都係咬毛狂
條友仔而加就話想養大白唔要佢
呢d咁ge人真係好想捉佢出黎鬧!!!!!!!!!!!!!!!!
和尚(Hello仔) 灰鸚(可樂) LB(呀細&Lucky)
fb:http://www.facebook.com/profile. ... 47437938&v=info

好極都有限...
情況就好似咁.....
兩母子一齊生活得好開心....
啊媽係街上邊又執埋人地個仔返黎...喜上加喜...
一定錫親生果個多過執返黎果個....
不過呢個啊媽就打算將執返黎果個 ...
養鳥新丁 發表於 2011-4-7 10:20

佢宜家係想賣左親生仔
佢賣個隻灰鸚係BB黎嫁
佢執返黎果隻係成鳥

佢宜家係想賣左親生仔
佢賣個隻灰鸚係BB黎嫁
louisa20047 發表於 2011-4-7 13:47

見錢開眼.....
離譜到極點...拖出黎施以酷刑都不為過

里個討論區有唔少人想收鸚鵡
合曬佢心意

里個討論區有唔少人想收鸚鵡
合曬佢心意
louisa20047 發表於 2011-4-7 13:51

最無辜就係隻灰鸚.....
居然被個賤人執到.....

佢為人點真係不作討論
但係害左ge就係雀雀
灰鸚不嬲都係咬毛狂
條友仔而加就話想養大白唔要佢
呢d咁ge人真係好想捉佢出黎鬧!!!!!!!!!!!!!!!!
ching924 發表於 2011-4-7 13:23

佢仲要講到理直氣壯先激死人
佢最好唔好俾人點到相
如果唔係一定冇運行
(Only樹友都遍佈十八區
再加埋其他有同情心嘅人
一人睥佢一眼佢都心臟病發)

佢仲要講到理直氣壯先激死人
佢最好唔好俾人點到相
如果唔係一定冇運行
(Only樹友都遍佈十八區
再加埋其他有同情心嘅人
一人睥佢一眼佢都心臟病發)
louisa20047 發表於 7-4-2011 02:21 PM

真係想起佢底!!!
和尚(Hello仔) 灰鸚(可樂) LB(呀細&Lucky)
fb:http://www.facebook.com/profile. ... 47437938&v=info

已經賣左

我地祝福隻灰鸚嘅新主人係一個有良心有人性嘅人啦
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

已經賣左
我地祝福隻灰鸚嘅新主人係一個有良心有人性嘅人啦

louisa20047 發表於 2011-4-7 20:25

人肉搜尋~
睇下邊個接贓
不過未必真係賣左