返回列表 發帖
COZZY, 我見到LUX到叫唔到佢番落黎, 覺得好冇鬼用.....
明日再搵過!
chuiyee0307 發表於 2011-4-3 21:36

你想辨法去引佢.....
不過如果佢唔習慣飛,要佢飛回來真係有D難度..
最好搵多2個人一齊睇....
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

祝福……
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

家中有無另一隻, 明早帶埋落街搵.

希望你地快D團聚.
ONON

明天繼續加油咪放棄, 祝早日尋回~
凱克Nico + 雞尾燒賣

call我可以出黎幫手,7:30AM前有時間

call我可以出黎幫手,7:30AM前有時間
tsw 發表於 2011-4-4 05:53

早晨tsw兄,你真係幫得手

宜家走去睇吓見唔見到,7:30後要返工

希望能抓回吧

祝早日尋回!

TSW, 今早沒有上網睇你留言, 謝謝你的好意, 我今早帶埋妹妹落去搵左好耐....都唔見,
又落雨, 我怕到時妹妹冷親, 仲大獲! 之後放低妹妹係HOME, 再落去搵, 唉!
今次我都好後悔, 好後悔, 男友家人都在安慰我,
說道: 沒了LUX, 你還有妹妹茶茶, 最重要的, 還有我呢!
好多謝TSW的幫忙, 多謝飛鸚同街坊的建議, 唔該曬.....
宜家我怕妹妹因為冇左個老公, 而令到佢有單思病.....
之前我養過對LB, 一隻死左, 另一隻冇幾耐都隨佢而去......
妹妹昨夜開始(10:00PM), 就係到叫叫叫, 又成日往籠外看, 現在又返工...

仲有新丁的幫忙!

怎麼會這樣....你放雀時沒關窗嗎?||
點算啊...那附近多不多草/樹之類的東西啊? 有沒有跟大廈管理處說一聲?? 我幾年前走雀都是立即去管理處通報的, 有看更見到可以即時通知我嘛!!

chuiyee, 希望在人間, 點都唔好放棄

宜家走去睇吓見唔見到,7:30後要返工
tsw 發表於 2011-4-4 06:27

患難見真情
加油 祝願早日尋回.
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

TSW, 今早沒有上網睇你留言, 謝謝你的好意, 我今早帶埋妹妹落去搵左好耐....都唔見,
又落雨, 我怕到時妹妹冷親, 仲大獲! 之後放低妹妹係HOME, 再落去搵, 唉!
今次我都好後悔, 好後悔, 男友家人都在安慰我,
說道 ...
chuiyee0307 發表於 2011-4-4 09:41

只係返工經過,行到7:30就走,幫唔到你

大約係上水邊頭?...
我可以叫住係果邊既朋友留意下

仲有新丁的幫忙!
chuiyee0307 發表於 2011-4-4 09:50

我乜都無做過啊...
今日有消息嗎?

大約係上水邊頭?...
我可以叫住係果邊既朋友留意下
養鳥新丁 發表於 2011-4-4 18:47

地點:上水天平村呀!

唔好放棄呀~~~
祝早日團聚
波子(塞仔), 拖肥 & 肥妹(LB)
八週年(塞仔)

地點:上水天平村呀!
tsw 發表於 2011-4-4 18:57

收到....會叫住附近既朋友幫手留意...
係邊一座樓走失的?