返回列表 發帖
LUX揾番未呀!努力加油吧!

黃昏時搵左.....都係.....

今日放假~去了上水走一圈~

由此為起點...一路入村~邊搵邊行
最後係天明樓有發現~

由地下望上去....聽到雞尾叫聲...見到有雞尾係高層飛一飛過出黎..
無飛落黎....停留左係高層....約18-21樓...跟住搭電梯上去...
試下拍門......不過無人~
再企係地面望上去....只聞其聲...
望左大約半個鐘....都係無動靜..無飛落黎...
無計可施~實在係好多蚊....同埋好肚餓..
天又黑....所以走左.....無功而回
係惠康買左袋麵包食....再等一等...依然無動靜...

天真係太黑...睇唔到了..... sorry
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

街招邊到唔可以貼得?
chuiyee0307 發表於 2011-4-4 21:09

好似成條村既範圍都唔貼得...
學校外圍更加唔得...附近都無一處貼得...
不過唔比貼都要貼架啦

sorry呀新丁, 昨日回到家後沒有帶電話落街......就去左搵lux......之後直接出埋去食飯, 夜一夜先回家,
到記得搵電話出黎充電時, 先見到你miss call......

sorry呀新丁, 昨日回到家後沒有帶電話落街......就去左搵lux......之後直接出埋去食飯, 夜一夜先回家,
到記得搵電話出黎充電時, 先見到你miss call......
chuiyee0307 發表於 2011-4-6 10:25

唔緊要...我果陣仲行緊...想打黎問下有冇LUX蹤影...
琴日我有95%肯定..LUX係天明樓....今日又唔知飛左去邊了
  加油..唔好放棄啊

祝早日尋回愛雀,
失雀在肚餓時大多數會去人家投靠揾食物,
或者有人執咗,

有好多地方都唔可以貼街招啊,會罸$1500架,
可能的話等食環署收工後,貼在行人多的地方,
若果知道大約在那座大廈附近,可告知大厦管理員,
記得留電話聯絡,
加油,

9:00 PM收左工未?

9:00 PM收左工未?
chuiyee0307 發表於 2011-4-6 12:48

貼果陣記住小心...左望右望再四圍望先貼...
記得印多d....帶定大罐膠水....
公園d枱都可以貼一張半張....

6:00後或者可以,而且這時最多人出入會見到剩招尋雀,

貼時用雙面膠紙,唔使用膠水咁麻煩呢,
不過貼街招時要睇清楚周圍,小心比人拉,

6:00後或者可以,而且這時最多人出入會見到剩招尋雀,

貼時用雙面膠紙,唔使用膠水咁麻煩呢,
不過貼街招時要睇清楚周圍,小心比人拉,
芳姨 發表於 2011-4-6 13:21

也可....不過用膠水會快手得多...
用膠紙比較乾淨

都要今晚先貼到ka啦......要加班....唉

chuiyee0307 發表於 2011-4-6 14:42

唔好放棄...仲有希望

今日回想返琴日既過程同細節...
硬係好似做少左d野...
忽然今日醒起附近係好多學校既....天明樓對出就有一間..
我剛剛打左電話去學校問..有冇老師/學生執到鸚鵡/發現...
(我估計如果LUX滑翔咁向下飛..會進入學校範圍)
但琴日假期..學校無人...頭先打左電話過去...無消息..
但備定案都好....留低左聯絡電話~
  希望好快會有好消息!
其餘幾間學校就無人接電話~聽日再打過去

LUX~玩夠就返黎啦.....

新丁.....多謝你....
你係唔係講緊救世軍間小學?

新丁.....多謝你....
你係唔係講緊救世軍間小學?
chuiyee0307 發表於 2011-4-6 18:21

天明樓對正果一間...
上水石湖墟學校

今日回想返琴日既過程同細節...
硬係好似做少左d野...
忽然今日醒起附近係好多學校既....天明樓對出就有一間..
我剛剛打左電話去學校問..有冇老師/學生執到鸚鵡/發現...
(我估計如果LUX滑翔咁向下飛 ...
養鳥新丁 發表於 2011-4-6 17:11

識你咁耐,最叻今次,點解昨日見到唔俾電話我

chuiyee0307 發表於 2011-4-6 14:42

屋村無通告板?貼仲有如果有人話有揾到,(小心壞人)唔好一個人去見,

識你咁耐,最叻今次,點解昨日見到唔俾電話我
tsw 發表於 2011-4-6 18:34

天色太黑了....無任何辦法...
同埋食飯時間嘛

屋村無通告板?貼仲有如果有人話有揾到,(小心壞人)唔好一個人去見,
tsw 發表於 2011-4-6 18:35

好似要向房屋署定屋村申請先得....
先可以貼係電梯大堂~若果可以貼係電梯大堂~
一定好大機會搵返....不過等得佢批都蚊訓了