返回列表 發帖

拾獲雞尾

很久沒上來,妹頭(銀頂)各方面很好。

今天我爸在將軍澳拾獲雞尾一隻,會跟人上手,有腳扣但沒腳環,
看起來很髒,可能已經走失一段日子,我爸一餵立刻吃和喝,
由於家裡還有妹頭所以雞尾今晚就會帶到我弟那邊...
如果沒人認領大概會自家養,如有人走失小丑請留言,
最好發照片及走失地點,由於沒腳環所以相對地比較...

很久沒上來,妹頭(銀頂)各方面很好。

今天我爸在將軍澳拾獲雞尾一隻,會跟人上手,有腳扣但沒腳環,
看起來很髒,可能已經走失一段日子,偶爸一餵立刻吃和喝,
由於我家還有妹頭所以雞尾今晚就會帶到偶弟那邊.. ...
hashibat 發表於 2011-4-4 18:59

呢到有位師姐都走失雞尾~你睇睇係咪呢隻?
http://forum.parrot-tree.com/vie ... page%3D1&page=1

2# 養鳥新丁
我有略略RUN過最近幾頁,這帖都有看過但人家在上水走失.....
而且顏色不同。

真係好~ 總算係一個好消息...只少有人照顧
希望雀雀能同主人團聚
波子(塞仔), 拖肥 & 肥妹(LB)
八週年(塞仔)

2# 養鳥新丁
我有略略RUN過最近幾頁,這帖都有看過但人家在上水走失.....
而且顏色不同。
hashibat 發表於 2011-4-4 19:05

最少都係一個好消息~希望可以搵得返主人吧

糟糕,妹頭大吃醋,一直在抱怨一直在罵....

係好耐好耐之前,好似聽講過話將軍o有位妹妹,走失雞尾
唔知有無記錯@@?

深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

呢到有位師姐都走失雞尾~你睇睇係咪呢隻?
http://forum.parrot-tree.com/vie ... page%3D1&page=1
養鳥新丁 發表於 2011-4-4 19:04

上水同將軍澳差好遠wo==”
粟米 - LB
薄荷 - LB

A male Budgie - Flippy
A female Budgie- Tweety
A male cockatiel- Muffin

1# hashibat
請問係唔係尼隻
我係星期六唔見
厚德村
右腳有鐵線八字
佢仲識轉圈
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

1# hashibat
請與我聯絡:60542272
thank you

希望真係你個隻啦~~~~
玫瑰葵花 ENVY仔

12# 威仔二
為免威仔二你以為白撞,60767599個號碼是偶的,
看特徵是非常接近,特別是右腳的8字圈,應該是這隻了。

唔該晒hashibat
無限感激

實在係太好了

15# 威仔二
我不好意思才是,因為拾到他是我正上班,
也沒有怎麼看他(要陪妹頭),所以你問的問題我答到好像白撞(汗)
唯有右腳的8字圈太大所以印象深刻。

真系開心
A male Budgie - Flippy
A female Budgie- Tweety
A male cockatiel- Muffin

灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!