返回列表 發帖

朋友的雀

今日去探朋友,係咁依照D相!!

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

嘩!好似開農場咁, 睇到都開心
成個牆一係列同size 雀籠那張, 係養d 咩雀? 咁細間ge?
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

嘩!好似開農場咁, 睇到都開心
成個牆一係列同size 雀籠那張, 係養d 咩雀? 咁細間ge?
BoBoBoBo 發表於 2011-4-10 09:48

是用作比賽約金絲雀Canaries,入面有九十幾個籠!

養來繁殖?真係好多呀\動物圓一樣
藍頭亞瑪遜-青BB
灰鸚-豬豬
亞歷山大-亞力 和 長咀
原種雞尾-烏卒卒
珍珠雞尾-花哩碌

養來繁殖?真係好多呀\動物圓一樣
yokojune 發表於 2011-4-10 17:45

全部都是用來繁殖,還有好多,求其照幾張!

Nice
對Hawkheaded 出唔出到?

農場黎架
剛柔逼直分定寸
提留運送訂乾坤

大農場

Nice
對Hawkheaded 出唔出到?
cheerios 發表於 2011-4-10 23:07

未有BB住,佢對金頭隻雄烏右脚D脚指冬死世!

未有BB住,佢對金頭隻雄烏右脚D脚指冬死世!
Amazonshan 發表於 2011-4-17 07:43

腳趾凍死晒?咁點食野呀?傷到咁邊會仲有mood 生蛋呢?
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

腳趾凍死晒?咁點食野呀?傷到咁邊會仲有mood 生蛋呢?
BoBoBoBo 發表於 2011-4-17 08:08

遠睇好正常唔似右脚冇世D脚指,食野和繁殖應該冇問題!

my 青bb腳趾都無了一節㗎
藍頭亞瑪遜-青BB
灰鸚-豬豬
亞歷山大-亞力 和 長咀
原種雞尾-烏卒卒
珍珠雞尾-花哩碌

my 青bb腳趾都無了一節㗎
yokojune 發表於 2011-4-17 18:57

鸚鵡冇腳趾好平常,很多時是彼父母咬斷!