返回列表 發帖

雀街閒逛

家中鸚鵡 - 三囝大逹摩 (阿奇 )十分多話可愛
            - 大仔雞尾- 已經在別的地方
            - 二囡小達 (阿一)飛走了,但還尋找中

雀街的常客~~~~~
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

#3果隻有冇問價啊

是雀友的...........................

是雀友的...........................
cool 發表於 2011-4-14 01:37

林太丫嘛....雀販....

林太丫嘛....雀販....

養鳥新丁 發表於 2011-4-14 02:22

點解叫她做雀販?????

點解叫她做雀販?????
Mr_fran 發表於 2011-4-14 11:41

大獲~又多口添~~~~~
唔係到講啦...陣間比人話樹樹抹黑人地就唔好
總之....非好人也

大獲~又多口添~~~~~
唔係到講啦...陣間比人話樹樹抹黑人地就唔好
總之....非好人也
養鳥新丁 發表於 2011-4-14 12:06

最尾果句DEL左佢為妙

最尾果句DEL左佢為妙
林林柿 發表於 2011-4-14 14:50

遲左添~最尾果句都係事實黎既

遲左添~最尾果句都係事實黎既
養鳥新丁 發表於 2011-4-14 15:31

佢賣過雀比你???
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

佢賣過雀比你???
Cozzy 發表於 2011-4-14 19:16

No.....

No.....
養鳥新丁 發表於 2011-4-14 19:18

HAHA....你又話人賣
我係永恆的新手

不過經常在能X前見到她和一批鸚鵡,我估曬雀掛................

不過經常在能X前見到她和一批鸚鵡,我估曬雀掛................
Mr_fran 發表於 2011-4-14 20:24

佢約有6隻鸚鵡....
星期六/日...就會同朋友一齊落雀街"出動"...
閒日都會落雀街~
聲稱自己既雀係唔賣既.....係雀街曬雀時~有人問價都係話唔賣..
見你個樣有興趣就會慢慢引你傾偈....朋友從旁"做梅"
然後.........
講住咁多先.....

佢約有6隻鸚鵡....
星期六/日...就會同朋友一齊落雀街"出動"...
閒日都會落雀街~
聲稱自己既雀係唔賣既.....係雀街曬雀時~有人問價都係話唔賣..
見你個樣有興趣就會慢慢引你傾偈....朋友從旁" ...
養鳥新丁 發表於 2011-4-14 22:23

佢見親我都同我傾偈,有問題??
我係永恆的新手

佢見親我都同我傾偈,有問題??
Cozzy 發表於 2011-4-14 23:23

無~故仔唔岩聽~咁我講過第二個

她的鸚鵡養得好靚,不似會出讓的....................

有時候真相就是真相 , 要靠自己眼看自己去求證

To 新丁
我都係林太d 雀友喎, 成日坐係個度吹水, 佢地成班坐係能記度傾計, 請問有咩問題呢?
你知d唔知d, 就慎言la!
就算真係有人私下賣寵物有問題嗎?
請問閣下你冇賣過寵物嗎??