返回列表 發帖

葵涌走失小達魔

7/6/11年剛剛一小時前走失~向和宜合道方向~走失小達魔~
失主資料紀錄在鸚鵡樹~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

我都走左只賽內加爾,我都係度搵佢,你都唔好灰心
tim

希望可盡早找回!!

祝早日尋回!
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

祝早日尋回

祝早日尋回
玫瑰葵花 ENVY仔

祝早日一家團聚!

有貼街招嗎?希望早日尋回!

今日有朋友告知(8/6), 雀主仍在和宜合道找心愛的小達摩, 狀甚焦急, 請各位路經或在附近的雀友密切留意~~~

祝早日尋回
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

呢幾日間唔中都有驟雨,
希望快d搵返,
佢都等緊你搵佢返屋企架!!!
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

首先要多謝飛鸚幫忙發帖及好言安慰,的確令心情平伏一點
但仍很担心她捱肚餓, 無水飲, 呢幾日間唔中都有驟雨,遲些重會 紅雨, 黑雨,打風,....
嬌生慣養6年多, 怎捱得過? 單是想下都已經難受死.
但她在天上飛, 我在地上走, 找到的機會能有多大呢 ?
無論如何都是我的疏忽, 窗隙開大咗少少, 慢咗掩埋的疏忽, 7年來沒有多過5次,
但卻走雀2次, 真是既自責又無奈....
7年來養了6隻, 走2隻, 死2隻, 現剩2隻, 真是果頭啱啱克服完傷痛又來第二單,  
都只因為相處過程太開心幸福. 所以傷痛極極極'''金', 真係好難頂,
因此3年前死了隻女, 便說過不再買新的, 我認我懦弱, 但實在不想再面對.
就說今次, 昨天2:30pm, 發現走了"慧慧" 所有原先安排要做的事全部擱置,
好似傻婆周圍搵, 但落到街, 望向天空, 根本無從埋手, 搵到天黑收手,
心情極度沈鬱, 食不下嚥, 然後去貼街招, 到大廈派傳單....
回家見到空著的籠子, 不能釋懷,徹夜無法睡, 只等5:00am, 可以落街再搵,
搵到10:00am, 收到報料踪跡(狂喜),  昨天和今早搵的地方全錯, 扑到去報料地點,
又找不到(狂失望), 當然不放棄, 繼續搵到天黑都找不到.
回家後發覺心口曬燶, 面就微燶, 腳有水泡, 但最恐怖是到現在也毫不眼瞓.......
真的不知道她會否飛定一個範圍, 或是會周圍飛, 會否識回昨晚睡的地方睡, 係就有希望...
真希望明天有奇蹟出現, 給我找回她.
發了這麼大段勞蘇, 但這些只有同是愛鸚鵡的人才會明白.
親人朋友中沒有人養鸚鵡, 只好難為你們做聽眾了.
多謝各位的提議及祝福, 別以為我是新會員, 其實我幾乎每天上樹,
但我不熟電腦, 幾年前辦註冊時不成功, 所以一直做塘邊鵪.
在此正式同大家打個招呼,  祝大家好!
putter

加油!~~~~~~~

祝早日尋回............加油呀!
ONON

不要灰心,繼續找,我小時和朋友成功在家樓下的樹上找回他的愛雀....希望你找到!

不要放棄、盼望永遠相隨、祝早日尋回!,
家中鸚鵡 - 三囝大逹摩 (阿奇 )十分多話可愛
            - 大仔雞尾- 已經在別的地方
            - 二囡小達 (阿一)飛走了,但還尋找中

不要放棄, 努力, 希望在明天!

俾心機,雀雀會感應到,心中多默念它的名字,呼喚它回家吧! 帶埋其它雀找,它可能聽到同伴叫聲

首先要多謝飛鸚幫忙發帖及好言安慰,的確令心情平伏一點
但仍很担心她捱肚餓, 無水飲, 呢幾日間唔中都有驟雨,遲些重會 紅雨, 黑雨,打風,....
嬌生慣養6年多, 怎捱得過? 單是想下都已經難受死.
但她在天上飛 ...
putter 發表於 2011-6-8 21:25

睇完好大感觸..
我都試過短期內養死2隻葵鼠..
但問心我好好照顧佢..
都唔知佢地點解會死..

唯一既達魔..你快D番去主人身邊

Putter:
我在和宜合道工作的朋友告訴我, 說有人走失了鸚鵡, 失主還焦急萬分, 悲痛欲哭, 真係代你難過, 我有告知附近的朋友, 替你留意有沒有小達摩的踪跡, 希望你唔好放棄, 加油!!!
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

真的感謝各位的鼓勵, 會試盡可能的方法, 因知道慧慧也焦急萬分在等我找到她.

sodagreensimon: 多謝你啊! 希望你朋友能有好消息, 講轉告你朋友我估慧慧應該在
                                     和宜合道樓梯側的球場附近, 因有人報料, 慧慧曾飛往球場側的車場
                                    如有任何消息 or 提議, 請打給我   61880075, 謝謝!