返回列表 發帖

黃雞尾(女)-芝士
灰雞尾(仔)-忌廉
太陽(女)-卡比
迷你金剛(女)-Q仔
https://www.facebook.com/?sk=lf

慈雲山慈愛苑3期附近,全綠色折衷仔
mavisweet 發表於 2011-6-20 15:38

全綠色折衷就唔洗加個字啦~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

聽倒時嚇一跳, 好彩即時揾番.
Garu好叻仔, 識向目標飛, 一家團聚.
OnOn 發表於 2011-6-20 22:18

真好彩係指你同我~晚上可以做番自己既野~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

大家朋友唔好唔見雀~~慘過自己唔見~

係 Garu 仔聽到家人叫佢, 就向家人飛去?
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

詳情要主人連相POST大家欣賞~不過可能等好耐~

係 Garu 仔聽到家人叫佢, 就向家人飛去?
BoBoBoBo 發表於 2011-6-21 10:38

最衰我冇去~唔係我實影晒D人搵番咸到豬頭個樣~
十個人幫手搵雀~搵番後十二個一齊咸到豬頭咁~場面十分感動~(因為連兩個看更都咸)
咁大家話幾奇觀~

30# 風中飛鸚

so touching.....
looking forward to hearing their sharing!

真係曾經有人求我出絕招幫佢搵~我問什麼絕招?聽都未聽過~
好耐之前有傳左一個流言~佢話鸚鵡樹有一種秘密搵雀方法~
所以鸚鵡樹自己D雀就搵到~人地D雀就搵唔到~(點解唔傳我地自己放走又捉番咪仲易入到位~)

絕招當然有~本來都唔想講~現在要將我地鸚鵡樹咁多年搵雀秘密絕招公開~
就係人海戰術~因為鸚鵡樹齊心~唔講事非唔爭吵~
一支穿雲箭~千軍萬馬來相見~在人海戰術下~搵番機會比率會大~

失而復得,有此經歷后

最衰我冇去~唔係我實影晒D人搵番咸到豬頭個樣~
十個人幫手搵雀~搵番後十二個一齊咸到豬頭咁~場面十分感動~(因為連兩個看更都咸)
咁大家話幾奇觀~
風中飛鸚 發表於 2011-6-21 11:13

諗番當時情景都想再喊過

搵番仲咸乜鬼丫~搵唔番就話姐~

你唔係度咋!簡直聞者傷心,听者流淚,見者

頂!個個post先比出一半,玩

你唔係度咋!簡直聞者傷心,听者流淚,見者
sam905 發表於 2011-6-21 14:07

點解你D句子次次都好似唔見咁一忽咁嘅?

恭喜~恭喜~經過今次後一定一定要加陪小心了!

我認為一定要剪翼,好多時就係不忍剪就出事了!到頭來其實係害左佢!!!

頂!個個post先比出一半,玩
sam905 發表於 2011-6-21 14:09

通常係電腦出唔到果個字
你試下用其他字出POST得唔得
我試過同一個字用唔同機出POST
一部就果個字之後D字全部出唔到
另一部就冇問題