返回列表 發帖
在底部~兩隻龜總有互相連接的地方~(變異根源)係唔正常的開始位置~(我想辦法搵人POST相~)

題外話~如果我有相機POST相~大把野睇~包睇到大家拍案叫絕~E家只有求路過行人幫我POST相~

講番連體龜先~其實係我一個多年寵物情意結~(七十萬個其中一個)我知道有時唔係買唔起隻動物~係唔"寫"得~例如50元買隻蟀~唔係冇50元~(係肉呎問題)~所以有見及此~而我有咁多情意結~我多年前已經開始儲一個叫做"緊急寵物基金"留黎同動物睇醫生~或者想買又冇錢果時用~我做左個盒~破釜沈舟沒有鎖~打不開~只有嚴重破壞先開到~每日將用淨散子放入~當然有1000元紙及500元紙~不過唔多~100元紙及20元數目都幾可觀~其他大餅5元10元銀更多不星數~粗略估計必超過一萬~今次連體龜本來估計要動用"緊急寵物基金"~因為一直搵都超過兩萬~直到SIMON搵到一隻6800~本來好開心~通街都超過二萬~
於是準備去買~點知店員話報錯價~係18600先至真~(咁貴我就唔買啦)~
最後SIMON在寵物節搵到一隻3000元~但必死或九死一生~(本來死亡率咁高唔應該買)
好彩我有位好朋友~支持我~願為我冒一半險~
大家知道我個人幾咁有義氣~而我朋友對動物一無所知~我提出一個方案~令他不會有損失~
就係佢出一半錢~萬一連體龜死左~我願意買番一隻原整巴西龜俾佢~
我再解釋佢知~你出一半錢買半隻連體龜~(兩隻的一半即係一隻啦)死左我負責買番一隻原整還俾佢~
佢聽落覺得我非常有道理~係萬無一失投資~於是俾錢我啦~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

咁食野係咪兩個頭都要食
和尚(Hello仔) 灰鸚(可樂) LB(呀細&Lucky)
fb:http://www.facebook.com/profile. ... 47437938&v=info

咁食野係咪兩個頭都要食
ching924 發表於 2011-7-19 16:51

現在最唔樂觀就係唔食野~
如果食野當然要兩個頭需要食啦~其中一隻死左或唔夠另一隻大得快~都會拖累另一隻死亡~
現在他們是連體~有兩份內臟~如果是雙頭~得一份內臟~可以單一個頭進食已經可以飽肚~
不過無論雙頭定連體~都唔能夠一邊死亡~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

好核突呀
本身對龜已經冇乜好感,重要雙頭...
一屋五雀,兩隻中葵寶寶同一仔
栗額BB,黃頸綠怡,灰鸚Dolly

好核突呀
本身對龜已經冇乜好感,重要雙頭...
joankong 發表於 2011-7-19 17:53

唔係應該興奮咩?

我鍾意你買果隻多d wo
Saiga 發表於 19-7-2011 01:18

Me  too
ONON

好少飬得大 飬一排就....飛鸚加油~

唔係應該興奮咩?
風中飛鸚 發表於 2011-7-19 18:00

前後一齊黎....

雙頭龜TOTAL有幾多隻腳?
四隻?六隻?八隻?
"無可"向左行,但"奈何"向右行點算?
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

mmchu 發表於 2011-7-19 23:12

同人類連體嬰一樣   行唔到囉....

雙頭龜TOTAL有幾多隻腳?
四隻?六隻?八隻?
mmchu 發表於 2011-7-19 23:12

6隻腳

1各有一對前腳~單一隻後腳~沒有尾巴~

2我早已經知道好易死~成龜二萬~龜苗二千~

1各有一對前腳~單一隻後腳~沒有尾巴~

2我早已經知道好易死~成龜二萬~龜苗二千~
風中飛鸚 發表於 2011-7-20 10:47

咁抵玩?

好彩我有位好朋友~支持我~願為我冒一半險~
大家知道我個人幾咁有義氣~而我朋友對動物一無所知~我提出一個方案~令他不會有損失~
就係佢出一半錢~萬一連體龜死左~我願意買番一隻原整巴西龜俾佢~
我再解釋佢知~你出一半錢買半隻連體龜~(兩隻的一半即係一隻啦)死左我負責買番一隻原整還俾佢~
佢聽落覺得我非常有道理~係萬無一失投資~於是俾錢我啦~
風中飛鸚 發表於 2011-7-19 16:21

詐騙呀

咁抵玩?
養鳥新丁 發表於 2011-7-20 11:27

照數計成龜抵~因為成龜冇機會死~龜苗死9成9 ~

我仲有一招~將一半連體龜股份全都賣晒俾果個朋友~然後一次過賣兩隻完整巴西俾佢~就當一對連體交易完成~反正朋友都唔明乜野叫連體龜~佢只知道兩隻龜~(其實佢連巴西龜係乜都唔知~)

我仲有一招~將一半連體龜股份全都賣晒俾果個朋友~然後一次過賣兩隻完整巴西俾佢~就當一對連體交易完成~反正朋友都唔明乜野叫連體龜~佢只知道兩隻龜~(其實佢連巴西龜係乜都唔知~)
風中飛鸚 發表於 2011-7-20 12:26

奸........

照數計成龜抵~因為成龜冇機會死~龜苗死9成9 ~
風中飛鸚 發表於 2011-7-20 12:23

咁貴

成龜1歲以上18000~兩歲又貴D~貴到6歲左右~

其實1歲已經安全~1歲以上死~原因係兩隻爭位生長而死~已經唔存在內臟運作問題~
到時又有另外變數~直到6歲左右~應該乜變異都能適應~所以最貴~任何組合角度連體都要3萬以上~

成龜1歲以上18000~兩歲又貴D~貴到6歲左右~

其實1歲已經安全~1歲以上死~原因係兩隻爭位生長而死~已經唔存在內臟運作問題~
到時又有另外變數~直到6歲左右~應該乜變異都能適應~所以最貴~任何組合角度連體都要3萬以上 ...
風中飛鸚 發表於 2011-7-20 13:25

咁貴...我寧願買隻藍黃好過