返回列表 發帖
咁貴...我寧願買隻藍黃好過
養鳥新丁 發表於 2011-7-20 13:27

好多人話寧願用黎做家用好過啦~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

現在連體龜實力太弱太細隻~我都覺得好大挑戰~
我會用盡我能力~希望有機會~但起碼佢要先開口食野~其他先有得攪架~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

好多人話寧願用黎做家用好過啦~
風中飛鸚 發表於 2011-7-20 13:29

啤梨見到你買左兩頭龜有冇好興奮

照數計成龜抵~因為成龜冇機會死~龜苗死9成9 ~
風中飛鸚 發表於 2011-7-20 12:23

但照計成龜都係由龜苗之黎呀
所以你有有機會養大佢地既
加油啦fly鷹主席
fly比
有小狗1隻, Q仔18歲啦
已經成為小葵花一族啦

現在連體龜實力太弱太細隻~我都覺得好大挑戰~
我會用盡我能力~希望有機會~但起碼佢要先開口食野~其他先有得攪架~
風中飛鸚 發表於 2011-7-20 13:31

還未開口?..相中我見有龜糧係水中....
試下用紅蟲.....蝦乾....重腥味既試下引佢開口 唔得就試下香口...
蛋黃等.....都係唔得就再試其餘口味

但照計成龜都係由龜苗之黎呀
所以你有有機會養大佢地既
加油啦fly鷹主席
ckw3b 發表於 2011-7-20 13:33

機會微...但可一試

我想要雙頭飛河龜...

1連體龜苗100隻~只有一隻去到成龜~機會係百份之一~唔係冇機會~只係開口食野就可以玩耐D先死咁解~
我都冇諗過有運可以養到變成龜~

2我一早已經開始試~豐年蝦/紅虫/鮮蝦/蝦乾/龜糧~只係差焗豬扒飯未試~

暫時有興趣買鑽紋龜......
or悟州金錢(正宗版)...

1連體龜苗100隻~只有一隻去到成龜~機會係百份之一~唔係冇機會~只係開口食野就可以玩耐D先死咁解~
我都冇諗過有運可以養到變成龜~

2我一早已經開始試~豐年蝦/紅虫/鮮蝦/蝦乾/龜糧~只係差焗豬扒飯未試~
風中飛鸚 發表於 2011-7-20 13:40

可能你果隻就係果一百份之一既幸運兒呢....
加油

2萬元買隻龜太貴~我真係唔捨得~如果檔主話1000元一個月~供到兩萬~我會考慮~

2萬元買隻龜太貴~我真係唔捨得~如果檔主話1000元一個月~供到兩萬~我會考慮~
風中飛鸚 發表於 2011-7-20 13:42

供到一半死Q左.......

風中飛鸚 發表於 2011-7-20 13:42

如果有得咁樣買藍黃....我即刻供返隻先....

咁如果將來佢死左
你會唔會拎佢去做標本呀?

咁如果將來佢死左
你會唔會拎佢去做標本呀?
louisa20047 發表於 2011-7-20 14:02

雙頭龜殼標本...我想要呀

今日你膠片店,第一次聽到有人買雙頭龜!  我覺得飛鸚勇氣可嘉! ( 讚好) ,
因為真係超級難養!  不過我依然支持你!  
咁樣連體法係 兩身兩頭,如果得一邊肯開口食野,另一邊企硬絕食應該仲頭痛!
真係食又死,唔食又死!   
平見過左右平排,你尼隻應機算係上下連體!  如果發現其中一頭有弱勢出現,要多照顧!
希望有開口新消息!

風中飛鸚..............我認為你這新寵可以話系"不在乎天長地久,勝在曾經養過................."
anyway add oil......................

1昨晚開口食野啦~好開心~雖然唔係食得好快~總算有意慾去追~

2我都知道唔養得耐~養到機會極微~萬中無一~只可惜一個字~"窮"如果有錢就買隻2萬啦~

3亞COOL~我養左幾日之後~真係覺得2萬唔算貴~咁珍貴能夠存活~2萬係值~

風中飛鸚..............我認為你這新寵可以話系"不在乎天長地久,勝在曾經養過................."
anyway add oil......................

cool 發表於 2011-7-21 02:31

忘記左講~如果成功咪有~.........................

"無可"奈何"之生關死劫上下集~不斷在鸚鵡樹推出囉~

1昨晚開口食野啦~好開心~雖然唔係食得好快~總算有意慾去追~

2我都知道唔養得耐~養到機會極微~萬中無一~只可惜一個字~"窮"如果有錢就買隻2萬啦~

3亞COOL~我養左幾日之後~真係覺得2萬唔算貴~咁珍貴能夠 ...
風中飛鸚 發表於 2011-7-21 10:59

兩個頭都食定係?
擺係鋪頭養定屋企 ??