返回列表 發帖

主席的新寵~~~ 連體雙頭六腳巴西龜

一名自稱荃灣古天樂既中國籍男子, 典床典蓆成幾個月, 每十句說話裡面, 平均出現【雙頭龜】呢個詞4.3625次, 今日終於俾佢恨到隻連體巴西龜喇~~~

因為呢名男子唔識POST相, 小弟代POST~~

折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

我亦趁佢咁高興, 所以我都買咗隻雙頭巴西龜

折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

我亦趁佢咁高興, 所以我都買咗隻雙頭巴西龜

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-s ...
sodagreensimon 發表於 2011-7-19 01:17

我鍾意你買果隻多d wo
粟米 - LB
薄荷 - LB

有雙頭龜買到都出奇啦..
點解公仔都有得賣

哼, 問你死未!!
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

我唔知呀主席幫佢改個咩名, 我果隻雙頭龜左邊果隻叫「借過」, 右邊果隻叫「行開」~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

哼, 問你死未!!
sodagreensimon 發表於 2011-7-19 01:25

甘拜下風..

話說邊到有此奇寵出現
好想見識見識

上面果隻冇咁得意既, 而家係自稱荃灣古天樂既中國籍男子所有,聽講話計劃改個名叫「無可」同「奈何」

下面果隻得意啲既「借過行開」, 下次聚會帶俾你見識見識~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

上面果隻冇咁得意既, 而家係自稱荃灣古天樂既中國籍男子所有,聽講話計劃改個名叫「無可」同「奈何」

sodagreensimon 發表於 2011-7-19 01:33

D名好得意呀

sodagreensimon 發表於 2011-7-19 01:33

不錯
借過行開下次見

天生有問題, 但搵到好主人, 真係好啦
fly比
有小狗1隻, Q仔18歲啦
已經成為小葵花一族啦

我唔知呀主席幫佢改個咩名, 我果隻雙頭龜左邊果隻叫「借過」, 右邊果隻叫「行開」~~
sodagreensimon 發表於 2011-7-19 01:27

LIKE

我觀察左24小時~"無可"同"奈何"真係極度唔想連體~個樣好冇心機~表現得非常無可奈何~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

我已經問過louis~隻龜(我應該講龜~要加s)已經出生一個月左右~卵黃早已耗盡~
十多日前應該已經需要自行進食~及應該已經排泄過~
連體動物最危險就係頭幾年~身體內的器官~只要頭幾年能合作運作~就能生存落去~
現在兩者間的接口正在收復~希望快d收得好~(現在是透明~看到內臟~)
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

我已經問過louis~隻龜(我應該講對龜~要加s)已經出生一個月左右~卵黃早已耗盡~
連體動物最危險就係頭幾年~身體內的器官~只要頭幾年能合作運作~就能生存落去~
現在 ...
風中飛鸚 發表於 2011-7-19 12:41

兩個頭會內訌打架的

兩個頭會內訌打架的
養鳥新丁 發表於 2011-7-19 12:47

兩個頭分咁開
一定打唔到啦

兩個頭分咁開
一定打唔到啦
louisa20047 發表於 2011-7-19 13:02

我講緊隻公仔

現在俾我最大安慰~兩隻龜的大小相約~手腳有力~明顯各主兩手一後腳~不過生存機會都係好微~
而因為一隻連體成龜需要18000至30000元~要睇連得靚唔靚~
現在我買龜苗~實在九十死一生~(冇錢冇辦法~)

借過行開~~ XD
無可奈何~~~ XD

讚好!!

我已經問過louis~隻龜(我應該講對龜~要加s)已經出生一個月左右~卵黃早已耗盡~
現在 ...
風中飛鸚 發表於 2011-7-19 12:41

佢地兩者間接口係透明見到內臟咁得意 ? 係咪好似有塊膜包住定係點架
太陽鸚鵡飼養手冊
http://theconurehandbook.blogspot.hk/