返回列表 發帖
我有兩隻鑽紋龜~一隻2"~一隻1"~一隻紅肚側頸龜2"
相片因為沒有相機~有錢我會買~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

老細,看相你那隻只是殼相連應該較易活下去'............................
cool 發表於 2011-7-22 03:11

唔係丫~肛門得一個先慘丫~如果只是外殼相連我仲喜歡丫~唔洗咁麻煩丫~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

兩隻鑽龜~一隻400~一隻900元~
400元是因為剛到貨開箱~死亡率極高~大家博一博~我兩星期再去已經要800

fly鷹主席都唔係無$
只係唔拎黎買相機姐
正正常常既ok影到相既相機都唔駛$3000.........................
ckw3b 發表於 2011-7-22 09:50

3000元仲唔貴丫~已經係一個大數目啦~
我家中有3部3000元傻瓜機~一部壞電~一部壞殼~一部壞0吉~
總之三部壞唔同地方~都係用左好短時間~

我係電子白痴~唔識攪~

呢d係啤梨fb度架,我偷佢出黎貼上黎呢度!
mmchu 發表於 2011-7-22 12:28

Thank you ~~~~~  ( 啤梨字)

興趣既野好得意~有人玩相機~好貴買鏡頭~~有人玩音響~好貴買喇叭~有人玩女人~好貴包個二奶~
我只係怪龜~都唔算怪雞~

第一張"心形"好得意!
mmchu 發表於 2011-7-22 12:33

你現在明白~佢喜歡POST就易如反掌~我想POST就難過登天~

不如咁丫~我叫佢一次過POST去FB~你見到值得既相~就幫我轉過黎丫~

我養左好幾隻~不過冇辦法同大家分享相片

我睇紀錄片就話10萬隻有機會有一隻連體~100萬隻有機會有隻雙頭~
片中有條友仔~坐獨木舟在繁殖場搵~一有變異就抽起~我見佢解釋都話好小雙頭~有就可以賣到500元美金~(是最基層繁殖場價錢)
不過我資料都未必正確~因為多年前睇的紀錄片~

我今日見到~連體龜的蛋~原來都係連體~

係兩粒連在一起的蛋~(好明顯)

心形有~8字形有~總之兩蛋連在一起~
我起初以為連體龜個蛋同普通龜一養~如果一早就知咪可以特別處理E種蛋囉~

特別放開一邊又夠好啦~或者用機孵~令出生率提高又好啦~總之在蛋期間已經知道是雙頭龜~必有好處~
不過大陸人咁叻~又會發明d藥俾龜食~過幾年通街都係雙頭龜~

事到如今~令我在街上看見龜~(一個頭覺得好怪)