返回列表 發帖

走失桃面lb (代post)

名字: 馬寶寶
品種: 黃色桃面愛情鸚鵡
年齡: 未夠一歲
走失時間: 2011年7月19日大概14:15至14:30
地點:黃大仙竹園南村

如發現, 請通知主人(anniexkillua@yahoo.com.hk), 有酬!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
愛情鳥(7仔9仔)+黃化雞尾(大雞)+原灰(冬菇)+小達摩(Rocky)

名字: 馬寶寶
品種: 黃色桃面愛情鸚鵡
年齡: 未夠一歲
走失時間: 2011年7月19日大概14:15至14:30
地點:黃大仙竹園南村

如發現, 請通知主人(anniexkillua@yahoo.com.hk), 有酬!
lam_ot 發表於 2011-7-20 08:50

南村咩樓?...

祝早日團聚!

好多謝lam_ot幫我代post, 我尋日post左係"舊日尋雀記錄", 但係資料唔岩.  因為我本來有一對LB, 阿媽攪錯左, 以為女的走左, 原來係男的走左...  

我仍然好努力尋找中, 今日都仲未搵返....

養鳥新丁: 南村華園...  你都住係附近?

好多謝lam_ot幫我代post, 我尋日post左係"舊日尋雀記錄", 但係資料唔岩.  因為我本來有一對LB, 阿媽攪錯左, 以為女的走左, 原來係男的走左...  

我仍然好努力尋找中, 今日都仲未搵返....

養鳥新 ...
BBgirl 發表於 2011-7-20 12:50

小弟住北村....陣間落去會留意下...陣間黃昏係好機會...記得去搵

小弟住北村....陣間落去會留意下...陣間黃昏係好機會...記得去搵
養鳥新丁 發表於 2011-7-20 12:53

咁你加油呀~
努力搵雀
fly比
有小狗1隻, Q仔18歲啦
已經成為小葵花一族啦

加油, 祝早日團聚!
家有雞尾小鸚鵡 ^^

祝早日團聚!

5# 養鳥新丁

我尋日下午5點既時候已經發左顛咁係附近搵, 你都知華園隔離係一個大樹林..... 尋日仲要落大雨...一面搵一面落大雨, 我帶住另外果隻一齊搵, 但係落雨佢好似好驚, 唔肯叫.  好灰, 覺得好似個天都唔比我搵佢咁

我屋企面向大排檔, 所以我都係專注係右邊個樹林度.  好多謝你呀養鳥新丁, 幫我留意下北村, 竹園D樹好多, 又近獅子山, 佢飛下飛下都唔知會去到幾遠, 我人手又唔夠, 尋日搵左幾個鐘, 今朝都搵左成個鐘..  都無縱影

尋晚行雷閃電又大雨, 佢一定好驚

升    

5# 養鳥新丁

我尋日下午5點既時候已經發左顛咁係附近搵, 你都知華園隔離係一個大樹林..... 尋日仲要落大雨...一面搵一面落大雨, 我帶住另外果隻一齊搵, 但係落雨佢好似好驚, 唔肯叫.  好灰, 覺得好似個天都唔比 ...
BBgirl 發表於 2011-7-20 13:52

加油..不要放棄

加油!!今日好天啦~~~

祝早日尋回!!!
玫瑰葵花 ENVY仔

唉... 仲係一D消息都無...  已經過左48小時

更遺憾的, 我的雞尾BB, 已經係今晨0425離開左....  好痛好痛

唉... 仲係一D消息都無...  已經過左48小時

更遺憾的, 我的雞尾BB, 已經係今晨0425離開左....  好痛好痛
BBgirl 發表於 2011-7-21 15:23

下..................點會咁ga
愛情鳥(7仔9仔)+黃化雞尾(大雞)+原灰(冬菇)+小達摩(Rocky)

加油!!
祝早日尋回!!!

升    

祝早日團聚!

好多謝大家.... 不過預左最壞打算. 但係聽日會繼續全力去搜索

依家剩低果隻, 突然間失去左兩個伴...  好擔心佢既心理狀況, 雖然佢有食野, 但係愈來愈不安....

14# lam_ot

其實如果唔係全力搵寶寶, 我應該可以早D留意雞尾BB既問題, 唔知佢有咩事.... 我到依家都好想搵到佢既死因.  睇住生命係自己手中消逝, 個心好難過, 好渺小, 好痛

今日weekend.,...  應該多D人上黎...  請包容我up post...  ><
bobo, 我好掛住你呀~~~~~