返回列表 發帖
代飛鸚貼:

代飛鸚貼:

ArC9MxVDwrY
carolee 發表於 2011-7-25 01:17

雙頭好順眼
和尚(Hello仔) 灰鸚(可樂) LB(呀細&Lucky)
fb:http://www.facebook.com/profile. ... 47437938&v=info

代飛鸚貼:

ArC9MxVDwrY
carolee 發表於 2011-7-25 01:17

1鑽紋龜唔貴丫~,一隻養咁耐~幾百元算係咁啦~以前要幾千元一隻~我都係見到佢跌價先買咋~

2連體龜同雙頭龜的出生率相差好多~雙頭比較罕有~但連體就有機會拼出特別花式~

3一般雙頭龜或連體龜~只要超過一/兩歲~價錢就好貴~就算反晒殼~K晒型~都叫價兩三萬~(我親眼目睹~減幾百元都唔得)而我隻"有商有量"已經兩歲~殼是平均生長~頭是平衡生長~如果正價在魚街~
必定叫價超過五/六萬元~到成交都應該要三/四萬元~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

現在我自我檢討~我真是衰格中的衰格~

我買龜時~
價錢平我睇佢唔起~
價錢貴我買佢唔起~
變成唔洗問價~因為果日去魚街~問隻星點龜~3800元~嘩~!咁貴~唔捨得買~
轉頭問隻唔記得乜龜~45元~嘩~!咁平~唔好浪費時間打理~
咁你話我幾哀格~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

未必 你鍾意戈隻就唔係睇價錢先啦~

龜同鸚鵡相似係長命~而我就冇幾耐命~所以只可以選擇珍奇D去養~冇可能養隻十元巴西龜~

1鑽紋龜唔貴丫~,一隻養咁耐~幾百元算係咁啦~以前要幾千元一隻~我都係見到佢跌價先買咋~

2連體龜同雙頭龜的出生率相差好多~雙頭比較罕有~但連體就有機會拼出特別花式~

3一般雙頭龜或連體龜~只要超過一/兩歲~價錢就好貴~就算反晒殼~K晒型~都叫價兩三萬~(我親眼目睹~減幾百元都唔得)而我隻"有商有量"已經兩歲~殼是平均生長~頭是平衡生長~如果正價在魚街~
必定叫價超過五/六萬元~到成交都應該要三/四萬元~
風中飛鸚 發表於 2011-7-25 17:59

一隻大花面要成千蚊.....對於一個無收入既小朋友黎講....
好貴了........
你可以考慮買一隻雙頭鑽紋....更珍稀

一隻巴西龜十元八塊~雙頭巴西都咁貴~
一隻鑽紋成千元~雙頭咪成百粒~點買丫~
波子就得~

一隻大花面要成千蚊.....對於一個無收入既小朋友黎講....
好貴了........
你可以考慮買一隻雙頭鑽紋....更珍稀
養鳥新丁 發表於 2011-7-26 06:12

不如買白化,異變,都不錯....................................

早幾年有些不法商人~將細隻龜強行用鋼線做出古怪型狀~令龜殼變形~我最反對~唔洗錢都唔要~
就因為冇市場~(真係好多人都唔買)所以好快消失~

情形就似好多年前~深圳有個斷掌細路~每日行乞好多錢~立即成街斷掌斷腳細路~

情形就似好多年前~深圳有個斷掌細路~每日行乞好多錢~立即成街斷掌斷腳細路~
風中飛鸚 發表於 2011-7-26 13:12

fly比
有小狗1隻, Q仔18歲啦
已經成為小葵花一族啦

我曾經見過真戈真事~有個乞兒仔~斷左兩隻手指~乞左幾個月~又斷多兩隻手指~一直斷到冇晒手指~
就開始燒爛塊面~真陰公~

一隻巴西龜十元八塊~雙頭巴西都咁貴~
一隻鑽紋成千元~雙頭咪成百粒~點買丫~
波子就得~
風中飛鸚 發表於 2011-7-26 11:41

你本紅簿仔最少仲有七個零係後面....
一百幾十粒....濕濕碎

不如買白化,異變,都不錯....................................
cool 發表於 2011-7-26 12:08

你有貨嗎

早幾年有些不法商人~將細隻龜強行用鋼線做出古怪型狀~令龜殼變形~我最反對~唔洗錢都唔要~
就因為冇市場~(真係好多人都唔買)所以好快消失~
風中飛鸚 發表於 2011-7-26 13:08

扎成八字葫蘆形.......話係風水龜....
極可惡

我曾經見過真戈真事~有個乞兒仔~斷左兩隻手指~乞左幾個月~又斷多兩隻手指~一直斷到冇晒手指~
就開始燒爛塊面~真陰公~
風中飛鸚 發表於 2011-7-26 18:36

果個咪係我囉

作日見到白化草龜~2800~我覺得唔值~(飛鸚字)