返回列表 發帖
個方法咁科學化,就用呢個方法同我買一隻喇!
sodagreensimon 發表於 2011-8-2 08:20

你聽錯咁多次價錢~我聽錯一次~都唔算離譜嗎?
台緣幼龜苗$1800.
安緣幼龜苗$3500.
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

你聽錯咁多次價錢~我聽錯一次~都唔算離譜嗎?
台緣幼龜苗$1800.
安緣幼龜苗$3500.
風中飛鸚 發表於 2011-8-3 12:14

是精品級嗎?

是全品~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

84# 風中飛鸚

聽錯 但相差1700  
不過係D色靚好多...

是全品~
風中飛鸚 發表於 2011-8-3 15:14

呢個價錢...梗係全品啦....

折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

我都估到冇咁平架喇!
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

1我同亞SAM一齊去睇~佢同我一樣~都係話以前唔值錢~

2連體龜可遇不可求~有價冇市~好難先見到有得賣~到有得賣又未必合心水~因為每隻都不同~~

1我同亞SAM一齊去睇~佢同我一樣~都係話以前唔值錢~

2連體龜可遇不可求~有價冇市~好難先見到有得賣~到有得賣又未必合心水~因為每隻都不同~~
風中飛鸚 發表於 2011-8-5 14:13

有冇鑽紋大花面賣....咩價

鑽紋大花面, 冇一千都起碼八百~~~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

剛剛見到780元~鐵價

我買左細紋
遲下玩隻食蝸

剛剛見到780元~鐵價
風中飛鸚 發表於 2011-8-6 20:18

可以考慮...
係邊間?

十字路口~"奇珍屋"或"奇珍店"屋/定店忘記左~老闆長頭髮~叫長毛~

十字路口~"奇珍屋"或"奇珍店"屋/定店忘記左~老闆長頭髮~叫長毛~
風中飛鸚 發表於 2011-8-8 17:30

不買了

有一日zero打電話俾我~話在魚街有雙頭龜苗~2000元兩隻~我滿心歡喜~即係開價都係1000元一隻~
但先前太多聽錯價事件~於是再問zero~你問清楚未架~?
zero在電話中再問老闆~是否2000元兩隻雙頭龜?老闆回答~係~
於是立即出去~見到一隻正常~另一隻完全唔得~又盲眼~又冇精神~看似就死~我問老闆~:我唔買隻盲~
老闆答:2000元兩隻~不能買一隻~我心諗~又玩數字遊戲~咁又即係2000元一隻~
我問:我只買正常那一隻~另一隻不要了~你平d俾我啦~
老闆答:一隻2000元~買一送一~你要唔要果隻都係2000元~(我叫佢1800元~老闆轉身唔理我~)
當時zero極唔好意思~我說不要緊~反正我經過~2000元一隻其實好抵買~只係我已經有啦~就唔會2000元買~
如果未有之前~2000元吐飯應啦~
過左幾日~又到魚街~見到盒中只得正常的一隻~盲眼相信已經丁左~
睇左隻正常龜一陣~覺得同我先前2500買果隻一樣~但大隻好多~不過2000元就唔買啦~
正想走之際~心諗問下價啦~不過上次1900都唔肯~現在又點會平得幾多丫~
不過我一向都係機會主意者~開口就有50%機會~唔開口就必定冇機會~
我再問老闆~隻雙頭龜幾錢~?
老闆答1300元~我同個朋友當時目瞪口呆的面對面~大家都覺得好抵丫~本來1800元都想買~現在1300就叫佢快d入袋啦~
於是我就駛出我看家本領~"落井下石~"雙頭龜好難養架~死亡率極高~一般人養唔到架~
老闆心一寒~我即打蛇隨棍上~1000元得就包~唔得就算~
(留意以下動作)
(只要老闆一遙頭~我即取出1300元給他~)
我見老闆真的遙頭~我即從銀包取出1300之際~老闆遙頭說:1000就1000啦~唔想另外服侍佢丫~
我即時收起300~以免俾佢睇到~

幾日前減個仙都唔得~幾日後減一半~

咁隻龜就易改名啦~必定要叫~"可有可無"啦~

97# 風中飛鸚

可有可冇
有冇相呀

97# 風中飛鸚

弓喜哂~~ 我戈日都係咁岩得閒去魚街行
不過D野生安緣唔錯@@

死佬, 咁而家你有幾多隻呀?
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~