返回列表 發帖
我都係自己上花地揀.....平平地

1現在四隻~

2多謝zero提供~其實一千幾百就玩得過~再高就唔值得博~

3花地灣坐車來回都幾百~不如早上去車站搵亞婆~同花地價錢差不多~車站亞婆在我12歲果年已經係亞婆~我現在去到佢都係亞婆~好似黃曼尼咁~未後生過~

4可有可冇基本同無可奈何完全相同~只是大隻一半~我post相有如建青馬大橋咁大工程~
(因為家中得一部電腦~我地位抵微~輪唔到我摸部電腦~)
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

102# 風中飛鸚

到時拎雀過去睇~

1現在四隻~

2多謝zero提供~其實一千幾百就玩得過~再高就唔值得博~

3花地灣坐車來回都幾百~不如早上去車站搵亞婆~同花地價錢差不多~車站亞婆在我12歲果年已經係亞婆~我現在去到佢都係亞婆~好似黃曼尼咁~未後生過~

4可有可冇基本同無可奈何完全相同~只是大隻一半~我post相有如建青馬大橋咁大工程~
(因為家中得一部電腦~我地位抵微~輪唔到我摸部電腦~)
風中飛鸚 發表於 2011-8-13 10:40

有親戚係廣州住....上去探親順道行花地...
廣州靚女多呀

見到雙頭~幫我問下價錢~等我知道上面賣幾錢~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

鑽龜過香港關都可能係犯法~你查清楚先好帶~

見到雙頭~幫我問下價錢~等我知道上面賣幾錢~
風中飛鸚 發表於 2011-8-13 11:39

好少擺出黎......
要入龜場睇

有人就話觀賞魚是合法帶回香港~可以大遙大擺咁過關~

有人就話觀賞魚是合法帶回香港~可以大遙大擺咁過關~
風中飛鸚 發表於 2011-8-13 11:41

亂講...拖佢去後巷洗乾淨個pat pat啦....
有水已經唔可以過關喇.......就算係普通金魚其實都唔得

基本上只可以偷偷地帶入境....龜仔魚仔...
搜到都唔會拉你鎖你(佢有權但好少做)
除非你帶獅子老虎啦.....一係你就唔好彩...
咁岩果位關員想養隻盾臂...而你又帶住一隻係身

基本上只可以偷偷地帶入境....龜仔魚仔...
搜到都唔會拉你鎖你(佢有權但好少做)
除非你帶獅子老虎啦.....一係你就唔好彩...
咁岩果位關員想養隻盾臂...而你又帶住一隻係身
養鳥新丁 發表於 2011-8-13 11:46

同時帶兩三隻/小量都係.....搜左出黎...鎮定D....話係寵物...自己養
你帶一百幾十箱....拖住成喼都係就另計

有傳就係有人誤以為龜仔帶過關無問題.....
將隻小金錢龜仔攞住過關
關員 :
沒收

我舅仔話~金魚用透明袋~一樣照過~從未有人提出唔準帶過關~所以佢一直番大陸買魚~我問過好多次~佢死口都話合法~可以帶~

另外我識得個亞嬸~帶橙上大陸~關員要扣留幾個橙~佢即場踩爛~
又有人將電鑽拆開兩半~兩公婆各人分開帶半支~諗住關員扣黎冇用~點知關員照樣扣半支~

過關真係有好多趣事~
好多年前香港已經唔準燒爆竹~當時我舅仔得幾歲~將大量爆竹維住個身包住過關落黎~(如果有人係佢身邊食煙就pk)
另外有位朋友~好多年前用花樽帶隻唔知什麼動物~當時關員見樽口有報紙~囉開見到有隻野在叫~即時插番報紙~叫亞伯快走~
多年前同朋友番大陸~佢未番過~我叫佢幫我囉張地毯(3m門口地毯)卷成一圈~我同佢各囉一卷~關員要求佢入房檢查~(又冇叫查我)~嚇到佢半死~佢話如果係毒品~真係害死~
去泰國渡蜜月七日~識到一d團友~回程有位要求大家幫忙~帶幾個袋過關~因為買了幾個名牌袋~怕過關有問題~各人都願意幫助~唯獨我一句~我們老友鬼鬼~但此終識左七日~如果成袋白粉~咁就死~各人即時俾番個袋佢~

我舅仔話~金魚用透明袋~一樣照過~從未有人提出唔準帶過關~所以佢一直番大陸買魚~我問過好多次~佢死口都話合法~可以帶~

另外我識得個亞嬸~帶橙上大陸~關員要扣留幾個橙~佢即場踩爛~
又有人將電鑽拆開兩半~兩公婆各 ...
風中飛鸚 發表於 2011-8-13 11:59

無事由自可....俾人周到..個關員有心既...真係唔止沒收咁簡單...
當係危險品處理.... 咁就大件事..

又有人將電鑽拆開兩半~兩公婆各 ...
風中飛鸚 發表於 2011-8-13 11:59

聰明.....踩爛都唔益D關員食

過關真係有好多趣事~
好多年前香港已經唔準燒爆竹~當時我舅仔得幾歲~將大量爆竹維住個身包住過關落黎~(如果有人係佢身邊食煙就pk)
風中飛鸚 發表於 2011-8-13 12:14

有親戚帶過煙花...一枝枝...點著會噴火花...好靚果種...
買返黎玩....其實俾人周到會好麻煩

去泰國渡蜜月七日~識到一d團友~回程有位要求大家幫忙~帶幾個袋過關~因為買了幾個名牌袋~怕過關有問題~各人都願意幫助~唯獨我一句~我們老友鬼鬼~但此終識左七日~如果成袋白粉~咁就死~各人即時俾番個袋佢~
風中飛鸚 發表於 2011-8-13 12:14

知人口面不知心.....即使數日以黎同團友傾得幾開心都好...
行李野小心D好....唔好話幫佢攞一攞...過完機係行李帶幫佢攞落黎..
即場俾人斷正....成箱白粉....真係一身蟻....洗定八月十五入去坐

可唔可以用針筒注射d屎在橙入面?

可唔可以用針筒注射d屎在橙入面?
風中飛鸚 發表於 2011-8-13 12:36

虧你諗到....