返回列表 發帖

下白泥 – Magic moment

聽人講得多, 第一次去學人影日落, 但天氣大好, 遍野無雲.  影唔倒magic moment.

途中領隊已提醒大家, 水退後沙灘會有浮泥, 千萬要小心每一步.

到達後, 好快見倒有人中招………….Too bad.  好彩後來有人找來竹桿, 救回兩位的器材.

下白泥景色

等日落……

四圍搵野影

日落開始……………

日落後之 magic moment開始, 但………….. 失敗之作 ………… 無雲

天空出現, 白鷺回巢

西部通道條大橋, 晚上有激光.

------  謝謝觀賞  -----
ONON

好靚, 後個幾幅好似北極光咁
fly比
有小狗1隻, Q仔18歲啦
已經成為小葵花一族啦

大熱天時加上 大太陽, d 靚相得來不易! 謝謝分享!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

ckw3b 發表於 2011-7-26 22:59

當日落太陽消失那一刻時會出現綠色極光
可以從陰間逃出人間
註 ( 以上文章是參考電影加勒比海盜的情節大家唔好信
係笑話的 )

不過影得

ckw3b 發表於 26-7-2011 22:59

Thanks, 現場睇真係幾靚嫁
ONON

大熱天時加上 大太陽, d 靚相得來不易! 謝謝分享!
BoBoBoBo 發表於 26-7-2011 23:57

謝謝!
當天係大暑, 非常熱, 由4:xx 等到 7:xx 先日落. 當時諗, 如果有帶雀幾好, 可以順手同佢冲個涼+晒太陽
而日落一刻非常快.
ONON

當日落太陽消失那一刻時會出現綠色極光
可以從陰間逃出人間
註 ( 以上文章是參考電影加勒比海盜的情節大家唔好信
係笑話的 )
Daddy 發表於 27-7-2011 22:32

如果有雲會仲靚.
ONON

浮泥我都中過(未到腰)好多唔知死既都唔知有危險,試過有人一趺即到心口要CALL消防(工作時段聽到消防出CALL救人)所以去玩要小心(尤其是初一十五大潮的時候,水退可以行好遠,但水漲亦快得很)
不過日落真是很美,不過她極像女人,全清不好看,總是看不透才最吸引人
我有四隻鸚鵡
一隻叫[笨招]...[黑頭]
一隻[招積仔]...[珍達]
一隻[亞帆]...[雞尾]已在彩虹橋
一隻[亞達]...[雞尾]已在彩虹橋

謝謝!
當天係大暑, 非常熱, 由4:xx 等到 7:xx 先日落. 當時諗, 如果有帶雀幾好, 可以順手同佢冲個涼+晒太陽
而日落一刻非常快.
OnOn 發表於 2011-7-28 00:44

D相好靚呀! 熱D都值得啦!

我上次去E度影相都試過帶埋小雲小寶, 佢哋超唔鍾意, 可能當天太多蜻蜓飛來飛去, 而佢哋又唔鍾意我拎住咁大舊黑色嘢分咗心唔理佢哋, 結果嘈到拆天, 下次都唔敢帶埋佢哋一齊去呢度

very good photos and I want to go after seeing all these pictures.

very good photos and I want to go after seeing all these pictures.
greenfieldlam 發表於 5-8-2011 10:22

Thank you so much!
ONON

From my heart. Thanks again.

我都試過~越發力就越下沉~好得人驚~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

我都試過~越發力就越下沉~好得人驚~
風中飛鸚 發表於 2011-8-31 11:33

幾年前去白泥釣魚場....釣到一半無聊同釣友行出泥灘...
行到一半奶野.....差D無命

幾年前去白泥釣魚場....釣到一半無聊同釣友行出泥灘...
行到一半奶野.....差D無命
養鳥新丁 發表於 2011-9-1 17:33

奶野...........是新丁的習慣................

奶野...........是新丁的習慣................
cool 發表於 2011-9-1 23:39

幸好只是奶野...不是奶撻