返回列表 發帖
19# louisa20047

有 但個問題係 要隻龜由苗成熟要10幾年不等

19# louisa20047

有 但個問題係 要隻龜由苗成熟要10幾年不等
zero322 發表於 2011-9-8 23:17

咁如果買成龜生BB呢?龜又可唔可以私人買賣呢?

其實我唔係好明點解龜會咁貴~價值又可以升到咁多

得 你有個貨倉咪得
整個龜池 有機會出到

賣一級野唔得 2級就應該得

得 你有個貨倉咪得
整個龜池 有機會出到

賣一級野唔得 2級就應該得
zero322 發表於 2011-9-8 23:29

我明啦~THANKS

20# 養鳥新丁

係R= = 姐係幅射龜~

20# 養鳥新丁

係R= = 姐係幅射龜~
zero322 發表於 2011-9-9 05:04

R 都不是太貴,但較難keep..................所以我不會keep...........
養pet 想賺大錢,可以但一定耍專keep一種............(個人認為)

R 都不是太貴,但較難keep..................所以我不會keep...........
養pet 想賺大錢,可以但一定耍專keep一種............(個人認為)
cool 發表於 2011-9-10 00:25

WHY?

27# cool

R 對我呢講貴呀MA= =
不過真係好吸引 價錢6K樓下 又靚

要養pet 搵錢好難=[ 可能你洗幾廿萬開個金錢龜龜場 繁殖成功可能有得諗既....
但冇謂啦 我地都係養好自己寵物咪算-0-

http://www.youtube.com/watch?v=Pfscq9WtdSM

順便放下毒~
zero322 發表於 2011-9-10 01:20

[youtube]Pfscq9WtdSM[/youtube]

http://www.youtube.com/watch?v=Pfscq9WtdSM

順便放下毒~
zero322 發表於 2011-9-10 01:20

好有小動物大遷徙feel

27# cool

R 對我呢講貴呀MA= =
不過真係好吸引 價錢6K樓下 又靚

要養pet 搵錢好難=[ 可能你洗幾廿萬開個金錢龜龜場 繁殖成功可能有得諗既....
但冇謂啦 我地都係養好自己寵物咪算-0-
zero322 發表於 2011-9-10 01:19

幾廿萬開個金錢龜龜場??一只種公都要廿幾莴,咁少錢点開場??

33# cool

當然係一個舉例= =
一隻公16萬 母的7萬

咁如果買成龜生BB呢?龜又可唔可以私人買賣呢?
louisa20047 發表於 2011-9-8 23:19

你確定你隻黄嘅性別幫佢揾個伴,下年生蛋出苗巳經有得賺,今年黄苗價去到$3800一隻~~

你講安??? 講真 做呢行開頭一定搵唔到錢先
要D龜 搵得夠多 機會先大~ 但第一次繁殖到 通常就接踵而黎

你講安??? 講真 做呢行開頭一定搵唔到錢先
要D龜 搵得夠多 機會先大~ 但第一次繁殖到 通常就接踵而黎
zero322 發表於 2011-9-10 06:46

講真睇你抱住咩心態去做,有D人想玩下繁殖嘅養幾隻唔太多每年出返D苗當外快還可以,如果想揾得多錢唔開個場都幾難揾到錢.

37# deecho

yes 但成體龜在香港難搵 多數D人都係苗/亞成
所以要搵都幾難

37# deecho

yes 但成體龜在香港難搵 多數D人都係苗/亞成
所以要搵都幾難
zero322 發表於 2011-9-10 07:10

唔算難呢排成日見人放安,台成體全品喎~~

39# deecho

但係唔難見個原因係佢升值姐
但其他呢~??? 好似石金錢咁 都係得戈1-2對咁
蛋戈D唔計啦 成體好快到