返回列表 發帖
R is not difficult to keep but in the opposite. They are stable, not so demanding and peaceful.

39# deecho

但係唔難見個原因係佢升值姐
但其他呢~??? 好似石金錢咁 都係得戈1-2對咁
蛋戈D唔計啦 成體好快到
zero322 發表於 2011-9-10 07:32

南北石金真係唔多D人keep起哂,間唔中有人放成體都好快比人搶左個價仲唔低添~~

42# deecho

係 但好彩的是石金不算貴

41# greenfieldlam

但對我呢講貴呢~

幾廿萬開個金錢龜龜場??一只種公都要廿幾莴,咁少錢点開場??
cool 發表於 2011-9-10 04:03

種公同成龜有咩分別?~點解個價差咁遠嘅?
咩龜個價會去到咁高呀?

45# louisa20047

咪打左金錢龜 種公應該係已經交配過 有意欲去交配等~
所以有D人放龜呀戈D 會話咩強公呀戈D 點解就自己諗下啦

成龜 唔代表一定可以交配  價其實唔係差得去邊 係要睇你咩種!!!!!

45# louisa20047

咪打左金錢龜 種公應該係已經交配過 有意欲去交配等~
所以有D人放龜呀戈D 會話咩強公呀戈D 點解就自己諗下啦

成龜 唔代表一定可以交配  價其實唔係差得去邊 係要睇你咩種!! ...
zero322 發表於 2011-9-10 22:28

係喎~睇唔到添
成龜點解唔一定可以交配嘅?

47# louisa20047

隻龜(唔得)咪就係唔一定
人都未必個個得啦

47# louisa20047

隻龜(唔得)咪就係唔一定
人都未必個個得啦
zero322 發表於 2011-9-10 22:36

又有新相

訓覺相~

小悠~~~

抽啦娼畈艾妙回

又有新相

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/h ... 7262475087_13571351 ...
zero322 發表於 2011-9-11 21:46

You keep them too dry as I look at their heads' skin. If you keep on like this, their skin will even more dry in winter.

52# greenfieldlam

當然知道問題
而家有2個水盆比佢地可以汁到邊位

Two water disks are not enough. You should raise the humidity of your tank / case.

我都想要~不過陸龜好貴呀
louisa20047 發表於 2011-9-8 22:23

陸龜拉平唔算貴~箱龜仲貴~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

陸龜拉平唔算貴~箱龜仲貴~
風中飛鸚 發表於 2011-10-18 14:45

陸龜同箱龜有咩分別呀?

56# louisa20047

箱龜水陸
陸龜 陸

箱點會貴呀!! 飛鸚你玩咩先?

玩8角勁易玩 又型

強種龜意思<=唔需要母龜~放隻皮鞋佢都爬上去交配~即我們人類咸濕佬~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

三隻龜, 大左之後, 應該係淺色果隻最靚.

三隻龜, 大左之後, 應該係淺色果隻最靚.
Louis 發表於 2011-10-19 11:54

點解呢?