返回列表 發帖

3神柱???????

咦?3個殼個弧度差咁遠嘅?

左右係紅腿
右邊係高身紅腿
左邊係正常~
中間係豹 豹本身係高身D~ 加上呢隻又係高身~

加多張 動作圖XD
小心中毒身亡

好想要一隻

我都想要~不過陸龜好貴呀

我都想要~不過陸龜好貴呀
louisa20047 發表於 2011-9-8 22:23

500有找...我計劃緊整返一堆

真係睇你要咩質素既姐 平有平玩 貴有貴玩

不過講起火都黎 我岩先有條友 想同佢換龜~
問我隻豹龜係邊買 我話奇珍 跟住佢就話 下 咁我同你換咪泄好多
我問點解 佢就話 我係水XX 買 成6XX 你戈隻得3XX 質素又咁差
我跟住就話 咁你又賣??????? 咁靚又放? 我有隻紅腿比你戈隻好N倍 我戈隻特別色黎
唔通貴就代表一定靚 ?? 真係火到黎!!!!!!!!

真係睇你要咩質素既姐 平有平玩 貴有貴玩

不過講起火都黎 我岩先有條友 想同佢換龜~
問我隻豹龜係邊買 我話奇珍 跟住佢就話 下 咁我同你換咪泄好多
我問點解 佢就話 我係水XX 買 成6XX 你戈隻得3XX 質素又咁差 ...
zero322 發表於 2011-9-8 22:33

500有找...我計劃緊整返一堆
養鳥新丁 發表於 2011-9-8 22:25

但係加埋器材好貴呀
$500可以買咩龜呀?~我唔識野 ~出街睇親隻隻都要成千蚊

11# louisa20047

我圖中2種 加星龜B

買設備好平姐! 預800蚊差唔多
不過要睇你用咩箱養 我用日本城膠箱
買2個燈罩 1支UVB 1支UVA 冬天長開UVA
UVB 日日曬8個鍾至少
底材 唔用粟米沙就OK了

食物又易 加上又可以因為咁而食多左菜

咁一隻BB要幾錢呀?
易唔易死嫁?

題外話~我想問有冇人養龜當投資呀?

13# louisa20047

養得陸龜唔洗諗
唔會升

想升值玩安南葉龜 maybe 升好多
但只可聽 不可信= = 6000幾一隻苗 有個朋友話下年升到萬幾
咁你話-.-龜都有得投資

但係加埋器材好貴呀
$500可以買咩龜呀?~我唔識野 ~出街睇親隻隻都要成千蚊
louisa20047 發表於 2011-9-8 22:41

龜其實唔係貴....買埋D配套咁...加加埋埋

13# louisa20047

養得陸龜唔洗諗
唔會升

想升值玩安南葉龜 maybe 升好多
但只可聽 不可信= = 6000幾一隻苗 有個朋友話下年升到萬幾
咁你話-.-龜都有得投資
zero322 發表於 2011-9-8 22:57

我見D人賣BB千幾~賣成龜成萬~仲以為有人會咁投資添

16# louisa20047

有呀 真係睇你係咩龜
好似一隻叫廣東草 其實主席熟D~
幾年前只係幾十蚊幾百蚊 依家係一隻苗都已經萬幾至幾萬....
重勁過炒股票

有隻陸龜我好想玩 可惜一直冇咁多錢~

有呀 真係睇你係咩龜
幾年前只係幾十蚊幾百蚊 依家係一隻苗都已經萬幾至幾萬....
重勁過炒股票

zero322 發表於 2011-9-8 23:10

咁要好好眼光喎

咁有冇人養大左之後~生BB~再賣呢?

有呀 真係睇你係咩龜
重勁過炒股票

zero322 發表於 2011-9-8 23:10

達達嗎?