返回列表 發帖

月亮灣@喀納斯 + 觀魚台

景致一流
但見onon凍到

第二張好似人地d旅遊雜誌相咁,十個讚!

請問你地有冇去白樺林,如果有可唔可以睇睇相,當地人話9月尾的白樺林好好好靚!

好靚~~~~~
玫瑰葵花 ENVY仔

好靚!

係咪行左1068級樓梯上山頂呀?

係咪行左1068級樓梯上山頂呀?
迪迪仔 發表於 29-9-2011 10:55

那個是觀魚台, 第一天旁晚上去.

到達已6:25pm,觀魚台樓頂7:00pm關門, 而最後一班車落山是7:40pm. 超趕.
用咗少於30分鐘完成 1068級樓梯上山頂................想死
再行幾+級上樓頂, 影咗幾幅就要離開, 觀魚台樓門即關.

呢幅係第二天清晨由喀納斯住所行去每一個灣, 响山脚沿河行(其實係禁區), 才可影倒.."0" 度喀納斯....清晨河面霧氣及鞋面結霜.

呢幅係月亮灣山脚上山頂公路時攝.............行咗6小時沿途上山落山影相.......幾鬼健康 .
ONON

觀魚台

上觀魚台梯級

上1068級就會到達門口

此乃..........觀魚台也

觀景台

觀魚台下的喀納斯湖
ONON

27日剛好從新疆回來,我都有去這些地方,但所影的相相差很遠,整理後再放上綱.

CTL
小妹妹灰鸚

我都唔知好彩定唔好彩,去到所有景點都落雨或沙塵暴,連當地人都話未見過夏天會咁,所以d相......
唉~!

27日剛好從新疆回來,我都有去這些地方,但所影的相相差很遠,整理後再放上綱.

CTL
CTL 發表於 29-9-2011 15:52

我地都有大量相片未整理,
等睇你D相呀!
ONON

我都唔知好彩定唔好彩,去到所有景點都落雨或沙塵暴,連當地人都話未見過夏天會咁,所以d相......
唉~!
ngkare 發表於 29-9-2011 17:31

唔緊要, 只是大家分享吓相片, post 出來分享吓.

我去之前check 天氣,  當地係有雨.
我地比較好彩, 到達的一刻到走當天都天朗氣清....
ONON

唔緊要, 只是大家分享吓相片, post 出來分享吓.

我去之前check 天氣,  當地係有雨.
我地比較好彩, 到達的一刻到走當天都天朗氣清....
OnOn 發表於 2011-9-29 18:02

我都算好彩,所到景點都只是陰天/好天,而且正值深秋,樺樹葉呈金黃/紅色.尤其是到禾木那天晚上下雨,十多天的山火一夜間撲滅,第二天雨過天晴,還呈現高山雪景,第三天可以影到日出相.但是,26/9我們回到烏魯木齊時,禾木已經封山,遊客不可進入.
先看一腦幅禾木早上雪山.http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=285425498135144&set=a.285425294801831.77239.100000030888733&type=1&theater
小妹妹灰鸚

我都算好彩,所到景點都只是陰天/好天,而且正值深秋,樺樹葉呈金黃/紅色.尤其是到禾木那天晚上下雨,十多天的山火一夜間撲滅,第二天雨過天晴,還呈現高山雪景,第三天可以影到日出相.但是,26/9我們回到烏魯木齊時,禾木 ...
CTL 發表於 2011-9-30 01:06

你去的時間, 景色是最美麗的

我們早你一星期到禾木, 當時只有部份樺樹葉呈金黃.  

以下是在同一條橋岸邊, 樹木尚未完全呈金黄.

ONON

好靚
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

好漂亮的風景! 行咁多樓梯都值得