返回列表 發帖

雀雀家庭會議?

小白是媽媽,其他三隻是,大B,二B,三B.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

唔知佢地講咩呢?
每晚都要嘈出籠玩,

點解白色的媽媽會生出顏色的lb?
我的鸚鵡叫做Koo Koo

燉雪梨 發表於 2011-10-21 13:11

是代母嗎?
愛情鳥(7仔9仔)+黃化雞尾(大雞)+原灰(冬菇)+小達摩(Rocky)

同爸爸有關?

佢哋係咪時時都四隻企埋一齊架,好團結噃.....

因雀爸是費沙氏,應該是跟雀爸的基因啩.

是代母嗎?
lam_ot 發表於 2011-10-21 13:21

不是代母,是小白親生的.
生了幾窩都只是孚出費沙氏,

同爸爸有關?
louisa20047 發表於 2011-10-21 14:00

是啊,跟雀爸一模一樣,我都想佢生隻小小白呢.

佢哋係咪時時都四隻企埋一齊架,好團結噃.....
王斯拉 發表於 2011-10-21 18:34

唔係呀,一啲都唔團結,成日打交,
二B最惡死,亞媽都打,都唔念親情.

是啊,跟雀爸一模一樣,我都想佢生隻小小白呢.
芳姨 發表於 2011-10-21 22:20

想佢生隻小小白~咁要俾白色嘅爸爸佢地喎~白色應該係隱性基因~一混左就冇野睇啦

小白&雀爸 ,生咗4隻B都是費沙氏,跟雀爸基因.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

小雲: 你家的寶貝& LB好嗎?

芳姨, 妳好, 牠們都很好, 妳有心.
看見妳的寶貝牠們都好精靈可愛呀! 又可以自由自在的很開心哩.

白化LB

新丁:
小白是雀友送給我的,我唔知是白化還是特別色,
你對LB是特別色好靚啊.

新丁:
小白是雀友送給我的,我唔知是白化還是特別色,
你對LB是特別色好靚啊.
芳姨 發表於 2011-11-12 00:08

是白化阿   我也在雀街遇過一次,不過太貴了