返回列表 發帖

[大埔宏福苑]走失雞尾鸚鵡一隻!

走失肉桂色(淺灰)雞尾鸚鵡一隻

在10月31號朝早5點在籠內受驚, 亂衝亂撞出籠內然後在窗隙飛走....

其間有看見牠在幾幢大廈中停留,嘗試去捉牠都失敗了...

希望有心人士可以留意一下,如發現請email到colinlee2666@gamil.com or pm me!!

萬分感謝!!

貼左街招未呀?

我都係大埔住嫁,宏福苑近邊到..我可以幫你留意下..不過佢有無CUT翼嫁?同埋會唔會好怕人?
狼狗
金毛尋回犬
松鼠狗
唐狗
雞尾鸚鵡 HELLO仔,hello妹
通通是我的最愛 ♥

我都係大埔住嫁,宏福苑近邊到..我可以幫你留意下..不過佢有無CUT翼嫁?同埋會唔會好怕人?
waterBB 發表於 2011-10-31 16:23

宏福苑係廣福附近,冇剪翼的,幾怕人...

唔該哂你

貼左街招未呀?
louisa20047 發表於 2011-10-31 15:53

仲未,聽日會整,多謝提點

4# colin0000

我男友都係住個頭,已同佢講過下,希望有機會找得番
狼狗
金毛尋回犬
松鼠狗
唐狗
通通是我的最愛 ♥

4# colin0000

我男友都係住個頭,已同佢講過下,希望有機會找得番
waterBB 發表於 2011-10-31 18:38

真係唔該哂你地

係咪新養ga??
雞尾:黃化-彭彭(終於5.3.2013 7am),原色-咩咩,古銅珍珠-必必,黃化珍珠-圈圈,珍珠派特-花花
亞歷-包包@2012, 嚕嚕嚕(2013/1/3-2013/3/12 3am)
折衷-伯爵與豆豆(2000)
和尚-QQ與MOMO(2012)
太陽-威威(~2002)與叮叮

係咪新養ga??
yimaggie 發表於 2011-10-31 19:35

已經養左8個月了,識上手會唱歌,但唔痴人

oic~叫男友幫幫眼~
天氣開始涼...要快d搵返...
雞尾:黃化-彭彭(終於5.3.2013 7am),原色-咩咩,古銅珍珠-必必,黃化珍珠-圈圈,珍珠派特-花花
亞歷-包包@2012, 嚕嚕嚕(2013/1/3-2013/3/12 3am)
折衷-伯爵與豆豆(2000)
和尚-QQ與MOMO(2012)
太陽-威威(~2002)與叮叮

天剛亮時再在街搵
加油!

推推推推推推推推番上去
狼狗
金毛尋回犬
松鼠狗
唐狗
通通是我的最愛 ♥

推推推推推推推推推推推推推推

越乖鸚鵡越易走失~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

希望思思可以再回來我身邊, 好讓我可以繼續照顧牠

之前我另一隻也上大半年前走失一次,最後成功尋回, 而女朋友的鸚鵡也曾走失過, 也都成功尋回

真的很希望可以帶牠回家....

現在晚上天氣這麼凍, 希望牠可以努力生存下去!!

祝早日尋回~~~!!!
玫瑰葵花 ENVY仔

祝早日尋回, 如可貼街招應盡快貼, 可增加找回的機會.
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

upupupupup

祝早日尋回!!

好靚女~
佢好似好細咁wor~
我叫我個pen-friend留意下啦!!