返回列表 發帖

與救世軍幼稚園小聚

今日大,中,小,黑,葵齊晒

準備中

首先係"小金 "出場

小卡比教小朋友用環保箱

其中一位親善大 使- Sue (empire)

Agnes

不只可以教育小朋友, 還能令大人上一課!
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

一屋五雀,兩隻中葵寶寶同一仔
栗額BB,黃頸綠怡,灰鸚Dolly

可以令更多大人及小朋友都認識鸚鵡, 多謝您們!!

好好啊,我都想親身感受下,,,,

呢排多左咁多探訪既
呢間幼稚園好有家庭FEEL
(最愛小卡比環保分類..ONON好野)

呢排多左咁多探訪既
呢間幼稚園好有家庭FEEL
(最愛小卡比環保分類..ONON好野)
Jill 發表於 2011-11-15 20:52

場地唔係幼稚園~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

飛行中嘅金剛好正呀

場地唔係幼稚園~
風中飛鸚 發表於 2011-11-15 21:34

原來是咁的..
實在太正啦

主席太........好英呀!
家中鸚鵡 - 三囝大逹摩 (阿奇 )十分多話可愛
            - 大仔雞尾- 已經在別的地方
            - 二囡小達 (阿一)飛走了,但還尋找中

深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

最近比較多探訪係因為幼稚園校長之間有溝通, 知道我地係推廣正確資訊比小朋友, 所以佢地亦想多D小朋友得益.

其實好多謝一班熱心會員一直支持同幫忙, 鸚鵡樹先可以盡力推廣正確資訊。 在這要再次多謝有關會員,  Thank You!

每次探訪 鸚鵡樹會主要傳達以下資訊:
1.   認識鸚鵡缺點及優點.  
2.   不鼓吹隨便購買鸚鵡或任何寵物.
3.   如決定購買, 必須先了解其特牲, 家人共相接受.
4.   作為寵物主人應有的個人責任及社會公德.
5.   透過表演環節灌輸小朋友正確意識, 如環保, 自行收拾玩具, 儲蓄, 做家務, 注意個人及寵物健康等.
6.   正確對待寵物及不隨便在街上觸摸任何寵物, 先查詢主人, 免生危險.
ONON

如果我都可以好似小朋友咁坐係到睇就好喇.......
不過真係辛苦哂你地呀^^

如果我都可以好似小朋友咁坐係到睇就好喇.......
不過真係辛苦哂你地呀^^
carmenbabe 發表於 2011-11-16 09:51

1你可以企係度~同我地一齊去做義工~
2我地咁樣推廣~好似微不足道~作用唔大~其實小朋友印象深刻~影響深遠~保育就係咁開始~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

家有雞尾小鸚鵡 ^^

16# 風中飛鸚

哈哈....我又唔介意做義工呀﹗(如果我係唔洗返工既時間)

你地既辛苦已經可以改變小朋友既思想又可以令好多個家庭更加了解鸚鵡...因為小朋友睇完會返屋企勁問勁講今日見到d好得意又好聰明既鸚鵡﹗hahaha

16# 風中飛鸚

哈哈....我又唔介意做義工呀﹗(如果我係唔洗返工既時間)

你地既辛苦已經可以改變小朋友既思想又可以令好多個家庭更加了解鸚鵡...因為小朋友睇完會返屋企勁問勁講今日見到d好得意又好聰明既鸚 ...
carmenbabe 發表於 16-11-2011 17:01

我都要返工, 不過專登請假去.............
ONON

我都要返工, 不過專登請假去.............
OnOn 發表於 2011-11-16 21:25

比個讚你們一斑鸚鵡樹的熱心人。
家中鸚鵡 - 三囝大逹摩 (阿奇 )十分多話可愛
            - 大仔雞尾- 已經在別的地方
            - 二囡小達 (阿一)飛走了,但還尋找中