返回列表 發帖

力力同女朋友BB

我女朋友叫做BB,我地有時都好恩愛
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

呢種鸚鵡叫咩名??
我之前係雀街同人地隻雀玩(同你d雀同種),
真係超乖lor!!

好似係叫(好望角),其實我都唔係太知a_a"

雀店老闆話係海角鸚鵡,都有人叫佢好望角.

嘿嘿..睇下佢地兩個眼仔碌碌,佢地兩個都係鬼靈精,有時候係超乖,但好多時係超頑皮...

你最初係唔係一對咁買?
佢地好恩愛wor

男仔同女仔點分?

5# makko

係呀,最初是ㄧ對,因為唔忍心拆散佢地,加上我地日日早出晚歸,擔心ㄧ隻雀會好悶,所以就ㄧ次過買晒佢地。

6# 小雲

男仔個頭頂D毛淨灰色,女仔頭頂D毛有橘紅色

6# 小雲

chocolate 發表於 2011-11-21 21:39

如來係咁, 佢地兩隻都好靚.

咁又係, 見到係一對, 真係唔忍心拆散佢地.

9# 小雲

第ㄧ次見佢地係俾佢肉色的大咀巴吸引,側面看好似在微笑咁樣,好可愛!

10# 小雲

佢地兩個未試過分開,試過帶左一隻入房,另一隻在廳玩緊即刻大叫。

有幾次力力追住BB講「BB,錫錫」跟住幫BB梳毛。

10# 小雲

佢地兩個未試過分開,試過帶左一隻入房,另一隻在廳玩緊即刻大叫。

有幾次力力追住BB講「BB,錫錫」跟住幫BB梳毛。
chocolate 發表於 2011-11-26 07:18

13# 小雲
你好, 我最近比較小上樹,請問你果對係咪妹姐果對呢
我都有一隻[img][/img]
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

成雙成對.
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

6# 小雲

chocolate 發表於 2011-11-21 21:39

等我加多小小.其實佢地BB果時, 男女都會有橘紅色男的,長大之後就會變全灰.
我係永恆的新手

6# 小雲

等我加多小小.其實佢地BB果時, 男女都會有橘紅色男的,長大之後就會變全灰.
我係永恆的新手

14# Cozzy

係呀,妹姐度買,現在有ㄧ歲半,你的仔仔眼精精,好可愛,佢有幾大,那裡買呢?

14# Cozzy

係呀,妹姐度買,現在有ㄧ歲半,你的仔仔眼精精,好可愛,佢有幾大,那裡買呢?
chocolate 發表於 2012-2-1 21:26

我係10年8月買的, 我用左9個時間去搵, 依家大約2歲3個月
你對寶貝我有睇過.
妹姐知我搵佢有CALL 過我.
不過我已經買左.
比2個之前出的POST 比你睇睇,
http://forum.parrot-tree.com/vie ... ;highlight=%2Bcozzy
http://forum.parrot-tree.com/vie ... ;highlight=%2Bcozzy
我係永恆的新手

原來你的仔仔就係碌葛,之前我睇過你post出訓練佢既片段,碌葛好精靈呀!