返回列表 發帖

八週年一點花絮

好天氣

相機同件衫好襯

重遇

zoom盡了

折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

謝謝雀友幫忙,截停飛走的樂樂. (重遇那隻雞尾)

好開心!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

D相影得好好 ,多謝你的分亨  今日因要去工聯會的鸚鵡基本知識上堂,所以冇報名去bbQ,真係好為唯磡 !見你地玩得很開心,下次我睇最快 要過了年 ,鸚鵡樹才有聚會了

謝謝各委員悉心安排咁多節目俾我地呀~ 以及sponsor禮物的會友~ 每件diy禮物都獨一無二, 非常有心思!!
全靠你們花咁多時間心機安排, 今日我地先可以玩得咁盡興~ thankyou!!

比你發現左TIM
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

好多好多好多塞仔。。。
蓝眼BABY,女,5岁;
灰鹦鹉BB:ALI,5个月;
虎皮BB:B仔,2个月.

粉紅情侶裝~好sharp !
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

凱克Nico + 雞尾燒賣

fionchik 發表於 27-11-2011 23:46

遇到樹樹揾雀女神 " Empire (Sue)", 樂樂逃不了
ONON

http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/edwardlau_2011/2011%2011%2027/750DSC00146.jpg
比你發現左TIM
Cozzy 發表於 28-11-2011 01:20

從相機拍攝角度, 不是拍鸚鵡.............
ONON

ha~第2張envy對眼好sexy~~~~~thanks~!!
玫瑰葵花 ENVY仔

遇到樹樹揾雀女神 " Empire (Sue)", 樂樂逃不了
OnOn 發表於 2011-11-28 16:53

唔講大家可能唔知,阿sue只係不經意的攤開左佢隻右手,
隻雞尾就已經走唔甩阿sue的"五指山",
個下簡直係"如來佛祖"的如有神助,
嘩哈哈……
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

好得意

fionchik 發表於 2011-11-27 23:46

我見隻雞尾一直飛去Teddy度, 跟住Teddy左手一舉起就捉住佢.
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

唔講大家可能唔知,阿sue只係不經意的攤開左佢隻右手,
隻雞尾就已經走唔甩阿sue的"五指山",
個下簡直係"如來佛祖"的如有神助,
嘩哈哈……
mmchu 發表於 28-11-2011 05:15 PM

我係好遠果到見到當年球場上的上帝之手
和尚(Hello仔) 灰鸚(可樂) LB(呀細&Lucky)
fb:http://www.facebook.com/profile. ... 47437938&v=info