返回列表 發帖
我怕有感情唔敢為佢改名, 既然佢係樹樹拾回來又有主席題名, "8週年"都好但嗌吓嗌吓就可能係阿8阿8阿8阿8

唉~ 波子見我餵佢咋, 已經勁發脾氣尖叫狠咬, 下次要收埋波子先可以理佢
TABO123456 發表於 2011-11-29 18:44

哈哈, 真係辛苦你啦
加加 - 貪玩塞仔
歡迎和我, 加加做個朋友~^^
希望大個做到獸醫, 拯救小生命!!

我怕有感情唔敢為佢改名, 既然佢係樹樹拾回來又有主席題名, "8週年"都好但嗌吓嗌吓就可能係阿8阿8阿8阿8

唉~ 波子見我餵佢咋, 已經勁發脾氣尖叫狠咬, 下次要收埋波子先可以理佢
TABO123456 發表於 2011-11-29 18:44

狠咬係咬你定咬8週年先?

如果最終找不到主人, 我會有興趣領養.

狠咬係咬你定咬8週年先?
louisa20047 發表於 2011-11-29 20:58

當然係我喇~
8週年未過格離期, 同波子只有eye contact咋
波子(塞仔), 拖肥 & 肥妹(LB)
八週年(塞仔)

當然係我喇~
8週年未過格離期, 同波子只有eye contact咋
TABO123456 發表於 2011-11-30 00:18

咁你又慘左少少

要波子讓出行街箱和食物就無所為, 但要讓出半個主人就勢係假!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

8週年

已經post在其他地方, 希望儘主人快點出現!

29# chuiyee0307

Thanks, Chuiyee0307
八週年(塞仔)

Upupupupupupupupupupupup
我有13隻可愛寵物:
-1隻金毛尋回狗(Empire),-6隻(陸龜&水龜)  
-2隻灰鸚 (糖水&呀妹)-1隻迷你金(牛牛)
-1隻LB (豆豆)-2隻雞尾(寶寶&貝貝)
(6隻八哥狗~在心中, 彩虹橋再遇!)

今日見隻鷹老遠飛來眼前, 只須兩秒, 唔知"大命8週年"原居處在哪, 被鷹挾走飛左去龍鼓灘, 才慢慢開餐?!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

push~

過左一星期"大命阿8"開始熟悉環境, 總算見返個靚仔樣
後面咁乖係阿8, 前面掛住食梗係波子喇
唔好以為佢地friend左, 依然係零交流
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
八週年(塞仔)

好得意~~~~~~~~~~~
咁佢地會唔會見到大家有敵意架~?

波子有敵意架~ 始終波子係主場
順道一題想養塞仔既朋友, 塞仔對主人好痴, 但係對其他雀包括同類都唔係友善
當日後要加雀時就要注意^^
八週年(塞仔)

咁要好俾耐性喇~~~
加油~~給力~^^

波子有敵意架~ 始終波子係主場
順道一題想養塞仔既朋友, 塞仔對主人好痴, 但係對其他雀包括同類都唔係友善
當日後要加雀時就要注意^^
TABO123456 發表於 2011-12-4 02:44

佢地有無打交呀?

都唔係呀,我BOBO同迷金一齊住都未有問題佢地時時互相梳毛,
不過我相信是塞女BOBO太乖太順得雀

都唔係呀,我BOBO同迷金一齊住都未有問題佢地時時互相梳毛,
不過我相信是塞女BOBO太乖太順得雀
shairley 發表於 2011-12-4 19:53

BOBO梗係乖喇~ 波子都鐘意佢
八週年(塞仔)