返回列表 發帖
佢地有無打交呀?
小達摩 發表於 2011-12-4 12:25

又未去到打交~ 對過一次咀咁多, 波子態度唔友善
試過一齊企籠頂大家都唔對望唔接觸, 總之係零交流
波子(塞仔), 拖肥 & 肥妹(LB)
八週年(塞仔)

又未去到打交~ 對過一次咀咁多, 波子態度唔友善
試過一齊企籠頂大家都唔對望唔接觸, 總之係零交流
TABO123456 發表於 2011-12-4 21:41

我諗俾d時間佢地一定會有交流
點都好, 八週年靚仔左好多!
加加 - 貪玩塞仔
歡迎和我, 加加做個朋友~^^
希望大個做到獸醫, 拯救小生命!!

email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

所以好多人都以為暫寄好著數~雖然可能一世都沒有主人認領~但感覺點都唔及自己買~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

如果你照顧亞8週年有困難~請出聲~唔怕架~

困難就無喇~ "着數"feel唔到~ 忐忑心情就有~
因為當初一下惻隱之心一個決定, 個份"責任"確實不少
始終有可能係一輩子責任, 怕佢有咩意外就有負樹樹, 又怕忽略致愛波子
好彩8週年都算適應到環境, 雖然仲係驚驚青青但都肯上手, 證明佢已經認得我
以家頭痕緊點轉糧, 因為佢淨係食種子糧&栗米, 生果糧都唔食....知道要慢慢嚟~
都係果句~ 期待佢主人早人同佢團聚!
八週年(塞仔)

等8週年完全適應你和你的家先,轉糧遲d先都唔怕,

36# TABO123456
係啦,悠悠對我個仔都有敵意!
阿仔過了半歲開始依依呀呀,又成日對悠悠大叫,想同佢玩,
但悠悠一見我抱住阿仔就好無癮,縮埋一邊,起初仲會對我發脾氣,
但而家似乎接受了要分主人我比阿仔,
但要悠悠接受阿仔就唔知要等到幾時..

8週年有你好心收養安頓,應該好開心,

祝8仔主人快些尋回團聚.

49# fatso127

悠悠+阿仔~ 悠悠爸爸好幸福^^
八週年(塞仔)

51# TABO123456
哈,兩隻野唔發脾氣個時都幾可愛既,
但人雀生性脾氣大,
阿仔剛出世時悠悠好似人一樣小氣到暈,
佢嬲我個輪我都幾唔開心,
好在而家沒事了,
希望阿8同波子唔好爭啦.

52# fatso127

睇嚟悠悠比爸爸寵壞
塞內就係咁~ 勁痂主人好乖好可愛
當發脾氣時~~~~~我都受緊
八週年(塞仔)

好啦~等我教你轉糧~8週年正好做實驗~

係一個最好方法~
先餓一餐~(記住~餓幾耐都好~水必定要有~當我們餓緊隻鸚鵡時~冇水就會死~平時冇水都可以頂一日)
一餐唔食~再放合成糧~(唔洗放咁多)然後早晚換糧~(冇食過照換)每日保持換水換糧~唔好再放爪子糧~
如事者3至4日先放一次瓜子糧~份量唔好多~
咁佢就會乖乖屈服~(因為成3至4日先食一次~在療程中途必會肚餓~食食下就成習慣~)

事後好多人都問我~:俾我養丫嗎~我好有心機架~
可能大家見我當時只係隨手交俾一個註冊會員~其實我當中有考慮得好清楚~我覺得我對8週年~作出一個最佳選擇了~

呀8真係好好彩
和尚(Hello仔) 灰鸚(可樂) LB(呀細&Lucky)
fb:http://www.facebook.com/profile. ... 47437938&v=info

事後好多人都問我~:俾我養丫嗎~我好有心機架~
可能大家見我當時只係隨手交俾一個註冊會員~其實我當中有考慮得好清楚~我覺得我對8週年~作出一個最佳選擇了~
風中飛鸚 發表於 2011-12-10 10:22

我完完全全覺得主席你的決定是正確的.

我完完全全覺得主席你的決定是正確的.
小雲 發表於 2011-12-10 17:35

我有位朋友想將手上葵花送贈給別人養~而有一位舊雀友極想養一隻葵花~
但因為他不是一個好主人~未準備好去照顧一隻鸚鵡~只是想免費~一心只向錢看~其實他一直有問我~是否有人放棄葵花~我都說沒有~而相反棄雀要求我幫忙送出真係好多~我只是找理想主人~如果沒有適當人選~我情願推掉要求~~

我有位朋友想將手上葵花送贈給別人養~而有一位舊雀友極想養一隻葵花~
但因為他不是一個好主人~未準備好去照顧一隻鸚鵡~只是想免費~一心只向錢看~其實他一直有問我~是否有人放棄葵花~我都說沒有~而相反棄雀要求我幫 ...
風中飛鸚 發表於 2011-12-10 22:50

但因為他不是一個好主人~未準備好去照顧一隻鸚鵡~只是想免費~一心只向錢看~其實他一直有問我~是否有人放棄葵花~我都說沒有~而相反棄雀要求我幫 ...
風中飛鸚 發表於 2011-12-10 22:50