返回列表 發帖

我又po我對藍喉擬鴷~ :D

好開心原來仲有其他人養緊呢種雀~

佢叫"電話"~
係某次行雀街經過見到, o個時佢已經跛o左隻腳... 其實當時無諗過要買新雀, 但係估計都唔會有人特登買隻跛雀返屋企養, 唔買佢都係o係雀街等死... 我分別行o左三次雀街, 三次都見到佢... 仲要個籠其實環境都相當惡劣, 又細... 最後ai o左呀媽好耐, 終於ai到比買...

除o左隻跛腳, 其實佢好健康, 活動都唔覺有問題~ 我養o左佢3個月, 由76g升到93g死肥仔~ XD

佢條尾無o左... 因為初初番到o黎o個陣佢超驚... 撲籠太勁無o左... 而家已經無乜撲啦~

早一星期行過雀街, 又見到另一隻, 我都買o左, 希望遲啲可以一齊住~ 呢隻改o左名叫"手提電話"~
同電話一樣佢都係住合體籠o架, 佢都唔差, 一個星期體重由65g升到74g... :O

折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

下..早一星期又有?! oh...
雞尾:黃化-彭彭(終於5.3.2013 7am),原色-咩咩,古銅珍珠-必必,黃化珍珠-圈圈,珍珠派特-花花
亞歷-包包@2012, 嚕嚕嚕(2013/1/3-2013/3/12 3am)
折衷-伯爵與豆豆(2000)
和尚-QQ與MOMO(2012)
太陽-威威(~2002)與叮叮

fly比
有小狗1隻, Q仔18歲啦
已經成為小葵花一族啦

HAHA∼∼∼ 好靚不過嘈嗎?

你好有愛心..同埋d名好搞笑
狼狗
金毛尋回犬
松鼠狗
唐狗
雞尾鸚鵡 HELLO仔,hello妹
通通是我的最愛 ♥

Hi,hahalegolas1991 ,你隻"電話"~ 喜歡啄你隻手嗎?我果隻十分之喜歡啄手

如果要買跛雀~要將價錢壓低~唔好出正價~唔係因為錢問題~大家搶住買跛腳~變相仲多人買左~遲早檔主將D正常整跛黎賣~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

Hi,hahalegolas1991 ,你隻"電話"~ 喜歡啄你隻手嗎?我果隻十分之喜歡啄手
parrot 發表於 2011-12-21 13:15

只係養o左三個月, 仲驚手呢... ><
希望會快啲唔驚... ^^

如果要買跛雀~要將價錢壓低~唔好出正價~唔係因為錢問題~大家搶住買跛腳~變相仲多人買左~遲早檔主將D正常整跛黎賣~
風中飛鸚 發表於 2011-12-23 10:55

當然啦... 佢開350我屈o左佢200賣o左比我... :O
但唔明點解正價啲人會搶住買跛腳??

當然啦... 佢開350我屈o左佢200賣o左比我... :O
但唔明點解正價啲人會搶住買跛腳??
hahalegolas1991 發表於 2011-12-23 20:48

因為同情心

因為同情心
louisa20047 發表於 2011-12-23 20:54

如果真係咁有... 點解我去咁多次佢仲o係度...

我都試過在十X兩見過隻2手咬毛亞馬遜(好似係紅頂),當時隻雀放出黎晒太陽,但隻雀就發出D類似喊聲的聲音.於是我就行去問老板娘,佢竟開出同情價$12000......豈不是貴過買隻BII....