返回列表 發帖

尋雀:馬鞍山村走失賈丁氏鸚鵡一隻 !!!!(已尋回)

各位雀友請幫忙留意:(代朋友post)- 相片轉頭補上

馬鞍山村走失賈丁氏鸚鵡一隻 !!!!

馬鞍山村走失了賈丁氏鸚鵡(Jardine's Parrot)一隻,懇求各位幫忙轉發

2012年1 月8日於行山活動中途飛走了.

如有好心人發現,請儘快聯絡,報報她平安也好,本人已感激不儘

地點: 馬鞍山村 馬鞍山近郊野公園一帶
日期: 08 JAN 2012
聯絡人: 梁小姐 XXXXXXXX

1# GumGum

嘩 咁大件事!
我返學留意下!

已删除部份資料.

尋雀最好唔好放太多特徵, 以便辨認前確認, 避免不法之徒有機可乘.

祝早日尋上回.
ONON

祝早日尋回

祝早日尋回

我在馬鞍山返工,明早會早d返到去,在附近揾吓!
祝早日團聚!

追加相片一張
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

已删除部份資料.

尋雀最好唔好放太多特徵, 以便辨認前確認, 避免不法之徒有機可乘.

祝早日尋上回.
OnOn 發表於 2012-1-8 22:37

Thanks a lot.

想問一下,除左打比漁濃處之外,我朋友仲可以打去邊度check?

多謝各位幫忙!我代表我朋友先唔該晒你地先。

明早打比郊野公園返工朋友,在附近揾吓!

想問一下,除左打比漁濃處之外,我朋友仲可以打去邊度check?
GumGum 發表於 2012-1-8 23:26

1.打比馬鞍山郊野公園啦!
2.近郊野公園有位農場,好多雀飛去,去睇吓。
3.去狗房問吓

3.去狗房問吓
tsw 發表於 2012-1-8 23:47

Thanks!!
你係指上水狗房嗎?

祝早日人雀團聚!
fly比
有小狗1隻, Q仔18歲啦
已經成為小葵花一族啦

Thanks!!
你係指上水狗房嗎?
GumGum 發表於 2012-1-8 23:53

多數會去上水狗房,好小會去沙田狗房

多數會去上水狗房,好小會去沙田狗房
tsw 發表於 2012-1-8 23:56

我已經比左上水狗房個電話比我朋友喇,多謝提示!

3.去狗房問吓
tsw 發表於 2012-1-8 23:47

農場地點會在GOOGLE MAP揾到嗎?請問你知道農場的名嗎?

嘉道里農場?

我已經比左上水狗房個電話比我朋友喇,多謝提示!
GumGum 發表於 2012-1-8 23:59

我已經上咗fb分享

我已經上咗fb分享
tsw 發表於 2012-1-9 00:02

真係唔該晒
請問農場係指呢間嗎:
http://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=26075