返回列表 發帖

尋LOVEBIRD,於大圍美林村走失

11-2-2012(星期六)下午5:00在家中美林村窗口飛走,
特徵橙頭黃頸綠身,白眼眶..活潑好動,沒有剪翼
,若尋獲,請電郵lamgigiwing@hotmail.com/pm我.
萬分感激..

飼養多年,感情深厚,主人好掛好掛你...

祝早日尋回,唔好放棄~~~

多謝你...但我怕牠已被貓吃了

請問怎樣UPLOAD 相?

相有LINK的話
按[插入圖片]
沒有的話
按[高級回覆]>回復主題右方有[添加附件]>做你平時做開既野>DONE~

快D搵番要

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

加油!祝早日尋回。
家中鸚鵡 - 三囝大逹摩 (阿奇 )十分多話可愛
            - 大仔雞尾- 已經在別的地方
            - 二囡小達 (阿一)飛走了,但還尋找中

6# 大B

當日已立刻落街找,又拍門逐層問鄰居有沒有見到..
晚上在街上貼了街招,牠叫'矇豬仔'很貪玩又活潑,識叩頭又會扮一兩聲BB聲..

養左8年,我真係好唔捨得牠飛走..怕佢俾貓/鷹/狗食..
今日已經是第2天了,我沒有期望牠會回來我身邊..

我只望如果有人拾到牠,請不要粗暴對待牠..因牠真的好可愛..
希望拾到牠的人會俾返我.因我真的很需要牠...

加油唔好放棄
狼狗
金毛尋回犬
松鼠狗
唐狗
雞尾鸚鵡 HELLO仔,hello妹
通通是我的最愛 ♥

祝早日回家

希望佢快d返黎喇,唔好灰心

祝早日團聚 ! 

加油,唔好灰心!

會唔會試下清晨時份去搵?

謝謝各位的祝福。

今天已經是第4天,我還是很掛念牠,感覺很複雜。
有時會想,牠可能真的很不喜歡住在我家。之前都走過幾次但都有幸尋回。

可是今次不是了........

牠是自來鳥,養了8年,他第一天來我家,現在回想彷彿是昨天的事。

這可能是我們的緣份?我不知道。

昨日在街的地上看見一條腐爛了的奶蕉..
我的心突然很受打擊,以為是他(矇豬)..

細看原來是香蕉(可能是小孩不吃/遺留在地上)
但遠看真的很像很像他。雖然顏色不像但外型很像..

很希望如果有人拾到他,可以俾返我
就算不俾返我..都要好好照顧他.....

我都係住美林邨,你係邊座呀?矇豬向邊個方向飛呀?我幫你留意吓

謝謝各位的祝福。

今天已經是第4天,我還是很掛念牠,感覺很複雜。
有時會想,牠可能真的很不喜歡住在我家。之前都走過幾次但都有幸尋回。

可是今次不是了........

牠是自來鳥,養了8年,他第一天來我家 ...
大B 發表於 2012-2-14 23:12

加油呀, 唔好放棄, 一日未見佢, 佢都係在生的
願主保佑牠

我都係住美林邨,你係邊座呀?矇豬向邊個方向飛呀?我幫你留意吓
妹仔之家 發表於 2012-2-15 01:27

我住B座呀,屋企向住大埔公路大圍段...BTW,謝謝你