返回列表 發帖
COOL早前唔係有養狗囉~好似係雪橇犬?>
風中飛鸚 發表於 2012-2-21 20:27

系,now 有10 只狗...............................

系,now 有10 只狗...............................
cool 發表於 2012-2-22 02:35

烘死 狗玩人  唔係人玩狗

但某程度上我覺得hk天氣太熱,
除非你開足冷氣, 否則對佢地黎講真係好辛苦
fly比
有小狗1隻, Q仔18歲啦
已經成為小葵花一族啦

ckw3b 發表於 2012-2-22 13:35

係 所以夏天冷氣一日開足48小時:-S

烘死 狗玩人  唔係人玩狗
andygp125 發表於 2012-2-22 09:07

ha ha maybe..................

你隻狗幾重呀?
louisa20047 發表於 2012-2-22 01:39

磅佢唔到  1年半之前168磅 依家應該有18x磅左右

ckw3b 發表於 2012-2-22 13:35

le樣就唔洗擔心  佢地會控制得好好
所以生活係南方ge高加索多數唔夠毛
我住果附近有2隻都係養室外

le樣就唔洗擔心  佢地會控制得好好
所以生活係南方ge高加索多數唔夠毛
我住果附近有2隻都係養室外
bobyjadeeye 發表於 2012-2-22 19:03

不過香港夏天d長毛狗養室外的話~"~我覺得好慘 穿左件ming 比你都想死 所以我都係比我2隻愛犬涼冷氣好了

不過香港夏天d長毛狗養室外的話~"~我覺得好慘 穿左件ming 比你都想死 所以我都係比我2隻愛犬涼冷氣好了
andygp125 發表於 2012-2-23 00:37

應該咁講  長毛+扁臉就真係唔好制
好似雪橇  西摩le類就無問題
至於高加索仲簡單  就算係香港ge冬天
根本都唔夠時問/凍  比佢地留毛

昨天影佢時~突然大叫~嚇Q死我老婆~
風中飛鸚 發表於 21-2-2012 01:27 PM

好想企係佢面前比佢吠一下
和尚(Hello仔) 灰鸚(可樂) LB(呀細&Lucky)
fb:http://www.facebook.com/profile. ... 47437938&v=info

1好大隻~叫聲好恐怖~

2一般幾惡既狗~主人都唔怕~我見佢主人都有D瀉瀉地佢~陌生人點咁行近~

3如果有地方~許可我養狗~我都會選擇大型犬種~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

好想企係佢面前比佢吠一下
ching924 發表於 2012-4-5 09:06

ok .wait my bb dog ar.ha ha

真係好得意..
(有冇人可以形容下佢地吠聲既驚嚇程度如何)

..............10........

..............10........
cool 發表於 2012-4-8 20:52

我都有D想見識下
不過可能未吠已經驚到走定先

真係好得意..
(有冇人可以形容下佢地吠聲既驚嚇程度如何)
Jill 發表於 2012-4-8 20:50

唔好講笑,企係佢前面俾佢吠,就算佢係籠中,明知傷你唔到,你都一定腳軟

其他狗一見到佢,即時夾住尾逃,即使佢完全冇反應

唔好講笑,企係佢前面俾佢吠,就算佢係籠中,明知傷你唔到,你都一定腳軟
louisa20047 發表於 2012-4-8 20:57

講到好比見到恐龍

really??i hope so...............