返回列表 發帖
唔係玩野~要有時間打先得架~要修飾一下先出得街~
風中飛鸚 發表於 2012-3-19 23:24

我會一直等!!!!

因為仲有下聞~所以要等一等~現在証實左好消息~可以發放啦~(當時可能會死~諗住連死訊一齊發丫嗎)
當潔貞抱緊志偉手臂~感覺到爸爸除了眼角有淚水外~咀似說話~女兒立即叫媽媽看~!
媽媽即時對志偉說~我們一家都在你身邊~女兒也原諒了你~你可以放心~(媽媽意思是~志偉可以放心離去吧~不用擔心~不用再受苦~在天家等吧)
女兒哭叫起來~!爸~!不能離開我~!是我錯~! 是我錯~我唔準你死~我唔準你死~
(當時隔離床探病既人都眼濕濕)
身邊志偉即時有點頭動作~媽媽探頭到他咀邊~聽聽他是否在說話~果然真的有說話~
在說什麼~?大家都好緊張~(剛剛又有求助電話~所以又要停一停~每日真係好多)

志偉居然狂這緊張時刻~說了一句~(女兒好緊張等候回應~)
爸爸死前唯一一句是什麼?(本來諗全又賣關子~因為距離聚會太近~怕星期日俾人斬死)

志偉說:好肚餓

唔係講笑~可能十幾日冇食野~佢真係肚餓~好啦~講到E家~我地忘記志偉好似個胃都有俾條喉打到~
未必食得野~

但係佢點頭明白女兒意思~好值得欣慰~現在就算死~都死得有價值多了~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

願主保佑志偉! 盡快康復 一家人和洽相處

因為仲有下聞~所以要等一等~現在証實左好消息~可以發放啦~(當時可能會死~諗住連死訊一齊發丫嗎)
當潔貞抱緊志偉手臂~感覺到爸爸除了眼角有淚水外~咀似說話~女兒立即叫媽媽看~!
媽媽即時對志偉說~我們一家都在你身邊 ...
風中飛鸚 發表於 2012-3-21 11:06

咁佢E家身體狀況點AR?
醫生點講?

奇蹟再次出現,可喜可賀﹗
藍頭:荷蘭豆(豆豆)
黃頭:荷包蛋(蛋蛋)

咁佢E家身體狀況點AR?
醫生點講?
烏龜的 發表於 2012-3-21 12:51

醫生都R晒頭~佢唔死得仲醒番~d內臟又掉晒~去邊處搵番咁多內臟賠俾佢丫~當初冇諗過咁都唔死架嗎~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

醫生都R晒頭~佢唔死得仲醒番~d內臟又掉晒~去邊處搵番咁多內臟賠俾佢丫~當初冇諗過咁都唔死架嗎~
風中飛鸚 發表於 2012-3-21 17:22

咁冇晒內臟會唔會唔捱唔到好耐架??

咁冇晒內臟會唔會唔捱唔到好耐架??
烏龜的 發表於 2012-3-21 20:40

有內臟~有心臟~都有好幾個重要器官係度~其他唔係切除左就係壞死左一半~

真係奇蹟, 有好轉就好啦!
努力呀!
ONON

有內臟~有心臟~都有好幾個重要器官係度~其他唔係切除左就係壞死左一半~
風中飛鸚 發表於 2012-3-21 22:05

咁姐係應該保得住條命仔??
短期內應該冇生命危險??
如果係 真係感謝主!!!!

真係太好了
凡事謝恩!
fly比
有小狗1隻, Q仔18歲啦
已經成為小葵花一族啦

最新消息~脫離危險期~離開深切治療部~轉到普通病房~已經有反應~但未知道自己咁大件事~

(面及身體黃及腫~)

能夠離開深切沿療,佢有機會可以返教會坐番係你隔離了,謝謝主!

鬆一口氣....感謝主...多謝主耶穌聆聽祈禱......
願主能繼續保守佢地一家 願主都能親手修補女兒同爸爸既關係
願意將佢地一家都交到主既手中 好讓主能夠拖帶保守!
阿門!

心裡相信基督耶穌,祂是真神並從死裡復活,並願意呼求祂的名,就必得救。

親愛的天父
  請你醫治(志偉),求你看顧它,幫助它賜給它平安健康以及安慰,求你助佑它讓它不管遭受什麼苦痛,你都與它同在.
阿門
天狼星大仙養隻牛牛
乜都唔識新手中新手

的確....每個人都有各自既祈禱STYLE~

最新消息~脫離危險期~離開深切治療部~轉到普通病房~已經有反應~但未知道自己咁大件事~

(面及身體黃及腫~)
風中飛鸚 發表於 2012-3-22 17:07

黃同腫經以係好小事啦...最緊要生存到
LB一對 吱吱.左左
雞尾一家 烏哩  單刀 阿大阿二,阿細
灰鸚   百厭仔

而家先睇到呢個帖 無事就好了 
有時人與人之間只差點機緣 一切都係造化 

祝福主席朋友 早日康復 !

黃同腫, 即係肝有大件事, 仍未樂觀.

現在才看到這帖,心情沉重,但看到祈禱出看的力量,我會加入禱告行列。
既然志偉弟兄是主耶穌用自己的血和生命換回來的,必把他視為至寶,所以必時時看顧!
弟兄姊妹們,要繼續禱告!