返回列表 發帖
主席,請再報告近況,等大家再發動祈禱網,又知多幾個可加入喇!
1)主席
2)TSW
3) 烏龜的
4)卡樂B
5)ckw3b
6) hoilaam
7) ngkare
陣容龐大,功力強勁,無堅不摧,YEAH......!

我最愛的主:
我知道你在楊叔叔後面做左好多野令佢ge生命得以長久,我希望你可以永遠保守楊叔叔的家庭,唔好令佢有更多ge痛苦...如今我們歡欣讚頌你,願光榮歸於父,及子,及聖神,起初如何,今日亦然,直到永遠,亞孟.

我好希望你能保守楊叔叔,所以我以一篇天主經去讚頌你...
我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上,求你今天賞給我我們日用的食糧;求寞恕我們的罪過,如同我們寞恕別人一樣;不要讓我們陷於誘惑,但救我們免社凶惡,亞孟.

主席,請再報告近況,等大家再發動祈禱網,又知多幾個可加入喇!
1)主席
2)TSW
3) 烏龜的
4)卡樂B
5)ckw3b
6) hoilaam
7) ngkare
陣容龐大,功力強勁,無堅不摧,YEAH......!
ngkare 發表於 2012-4-7 22:58

天狼星大仙養隻牛牛
乜都唔識新手中新手

我們在天上親愛的父
                     求主耶穌基督给楊志偉弟兄平穩的力量,早日康復
我們如此禱告是奉靠主耶穌基督聖名祈求,阿們!
天狼星大仙養隻牛牛
乜都唔識新手中新手

報告最新消息~
楊志偉弟兄~今日出院~雖然每日要繼續進出醫院~對一個長期在醫院人士~係一個極好消息~
家人也託我多謝鸚鵡樹各會員代禱~~
如果志偉再出現教會~再次坐於我身邊~相信我會感動落淚~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

報告最新消息~
楊志偉弟兄~今日出院~雖然每日要繼續進出醫院~對一個長期在醫院人士~係一個極好消息~
家人也託我多謝鸚鵡樹各會員代禱~~
如果志偉再出現教會~再次坐於我身邊~相信我會感動落淚~
風中飛鸚 發表於 2012-5-10 11:11

其實一直都有諗住呢件事...但真係唔好意思開口問
難得飛鸚仲記得~更新下情況~太好了!
當時既情況 過到一日已經係賺一日~真係冇諗過可以有出院呢一日~
但又證明左 天父既能力同心意真係遠超於人既所想~
必定要來一個感恩祈禱 黎頌讚我呢位全能既神~~
真係多謝佢聆聽我地每一位誠心既祈禱~
亦求佢能一直保守住楊弟兄 繼續修保佢地一家既關係 祝福佢地~
栗子 - 黑頭凱克

志偉弟兄醫院房間~剛好在床上可以看見遠處有坐建築物頂~有個大十字架~整個醫療過程中~非常有鼓勵作用~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

祝楊志偉弟兄早日康復
天狼星大仙養隻牛牛
乜都唔識新手中新手

係神蹟!除咗感恩外,已經唔識反應!
求神繼續施恩予楊弟兄及家人!

係神蹟!除咗感恩外,已經唔識反應!
求神繼續施恩予楊弟兄及家人!
ngkare 發表於 2012-5-10 21:33

天狼星大仙養隻牛牛
乜都唔識新手中新手

佢有咁大舊野入左去都冇事,絕對係神蹟!佢仲同佢囡囡破鏡重圓呢一刻我衷心感謝神,願神保佑楊生一家能夠幸福快樂咁生活落去

祝早日康復
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

太好了, 係人睇黎既慘事, 卻有神滿滿既恩典同祝福係當中!
凡事謝恩!
fly比
有小狗1隻, Q仔18歲啦
已經成為小葵花一族啦

唔知點解~楊志偉性格變得好惡~對老婆~囡囡都呼呼喝喝~

俾我感覺係:你地快D走~唔好行近我~快D搵過一個人嫁~跟過第二個男人~所有人快走~唔好理我~我唔需要人關心~

好似希望家人離佢而去咁~

俾我感覺係:你地快D走~唔好行近我~快D搵過一個人嫁~跟過第二個男人~所有人快走~唔好理我~我唔需要人關心~

風中飛鸚 發表於 2012-5-12 12:32

真係??!!咁真係唔掂架WOR!!!
你勸佢既同時 盡可能都安慰同解釋比佢家人知 佢呢個好傻既諗法
如果唔係會真係令人好易灰心同放棄佢架~
希望佢唔好自暴自棄啦/_\~~
天父AR~~求你用你既手去安撫楊弟兄 叫佢將憂慮同重擔都放係你既手中
亦求天父賜信心比佢 求你堅立佢 比佢知道天父你永願都與佢同在AR!!
栗子 - 黑頭凱克

風中飛鸚 發表於 2012-5-12 12:32

咁大件事!?我地雖然乜都做唔到,不過我都會係背後默默支持楊生架!我做到o既,只有為佢祈禱,希望佢養好身子之餘,同家人好好相處!

可能d西藥令佢變得好燥呀!

昨天終於在教會見到楊志偉~佢本身好似我咁肥~現在好似街坊咁瘦~
老左15年左右~

最重要身體健康
天狼星大仙養隻牛牛
乜都唔識新手中新手