返回列表 發帖
深信我地全能既主一定會保守住你呢位朋友
放心 定必在禱告中掛念你呢位朋友
願天父既慈愛常願佢同在 亦為飛鸚你祈禱
求父將你既憂傷重擔都挪開 願你得著平安!
我地呢一刻定必要用信心交托 求主醫治及帶領!

撐住呀!

楊志偉在我心目中是好好先生~現在教會工作~暫時由我頂上~我仲會叫隔離位果人做"志偉"
因為佢平時坐在我隔離~
風中飛鸚 發表於 2012-3-12 11:33

有時神好似離開左我地咁 但只要我地信算神 神永遠都係我地身邊~
箴言 17:3 咁講"鼎 為 煉 銀 , 爐 為 煉 金 ; 惟 有 耶 和 華 熬 煉 人 心 。"
所以要對神有信心 要在患難中更加經歷神既大能!
仍然在禱告中記念那位弟兄!
[youtube]mbjAbHpetQc[/youtube]

同大家分享一下題外話~幾十年前~基督教詩歌係極難聽~歌詞亂咁填落去~
到現在的詩歌真係進步多~
風中飛鸚 發表於 2012-3-13 10:27

其實而家有啲都仲係XD
唔岩音!

主席 唔知楊志偉弟兄佢點呢?
其實我每日都好想關心佢 都會係禱告中記掛佢..
縱然我同佢唔相識 但我相信神就係要係呢位弟兄既身上帶一D信息/反省比我地
至少 係呢件事上 我學懂更加的去祈禱 藉住祈禱去尋求神
[youtube]DqdVMpHKORc[/youtube]

希望佢都可以將重擔交比神啦......

飛鸚咪玩野
呢個POST係認真MODE!!!!!!!

唔係玩野~要有時間打先得架~要修飾一下先出得街~
風中飛鸚 發表於 2012-3-19 23:24

我會一直等!!!!

因為仲有下聞~所以要等一等~現在証實左好消息~可以發放啦~(當時可能會死~諗住連死訊一齊發丫嗎)
當潔貞抱緊志偉手臂~感覺到爸爸除了眼角有淚水外~咀似說話~女兒立即叫媽媽看~!
媽媽即時對志偉說~我們一家都在你身邊 ...
風中飛鸚 發表於 2012-3-21 11:06

咁佢E家身體狀況點AR?
醫生點講?

醫生都R晒頭~佢唔死得仲醒番~d內臟又掉晒~去邊處搵番咁多內臟賠俾佢丫~當初冇諗過咁都唔死架嗎~
風中飛鸚 發表於 2012-3-21 17:22

咁冇晒內臟會唔會唔捱唔到好耐架??

有內臟~有心臟~都有好幾個重要器官係度~其他唔係切除左就係壞死左一半~
風中飛鸚 發表於 2012-3-21 22:05

咁姐係應該保得住條命仔??
短期內應該冇生命危險??
如果係 真係感謝主!!!!

鬆一口氣....感謝主...多謝主耶穌聆聽祈禱......
願主能繼續保守佢地一家 願主都能親手修補女兒同爸爸既關係
願意將佢地一家都交到主既手中 好讓主能夠拖帶保守!
阿門!

的確....每個人都有各自既祈禱STYLE~

從主席處得知,弟兄情況有好轉,真值行感恩,我大胆邀請各位樹樹的弟兄姊妹,組成祈禱網,於今晚(24/3)10:00-11:00內,在家為弟兄獻上感恩祈禱,也繼續為他一家禱告。
ngkare 發表於 2012-3-24 14:47

ok!

土耳其!!!!!!!(禱已祈)
你地祈左未!!楊弟兄需要你地既代禱!!!
雅各書 5:16 所 以 你 們 要 彼 此 認 罪 、 互 相 代 求 、 使 你 們 可 以 得 醫 治 。 義 人 祈 禱 所 發 的 力 量 、 是 大 有 功 效 的 !!
加油AR!!

報告最新消息~
楊志偉弟兄~今日出院~雖然每日要繼續進出醫院~對一個長期在醫院人士~係一個極好消息~
家人也託我多謝鸚鵡樹各會員代禱~~
如果志偉再出現教會~再次坐於我身邊~相信我會感動落淚~
風中飛鸚 發表於 2012-5-10 11:11

其實一直都有諗住呢件事...但真係唔好意思開口問
難得飛鸚仲記得~更新下情況~太好了!
當時既情況 過到一日已經係賺一日~真係冇諗過可以有出院呢一日~
但又證明左 天父既能力同心意真係遠超於人既所想~
必定要來一個感恩祈禱 黎頌讚我呢位全能既神~~
真係多謝佢聆聽我地每一位誠心既祈禱~
亦求佢能一直保守住楊弟兄 繼續修保佢地一家既關係 祝福佢地~
栗子 - 黑頭凱克

唔知點解~楊志偉性格變得好惡~對老婆~囡囡都呼呼喝喝~

俾我感覺係:你地快D走~唔好行近我~快D搵過一個人嫁~跟過第二個男人~所有人快走~唔好理我~我唔需要人關心~

好似希望家人離佢而去咁~
風中飛鸚 發表於 2012-5-12 12:32

真係??!!咁真係唔掂架WOR!!!
你勸佢既同時 盡可能都安慰同解釋比佢家人知 佢呢個好傻既諗法
如果唔係會真係令人好易灰心同放棄佢架~
希望佢唔好自暴自棄啦/_\~~
天父AR~~求你用你既手去安撫楊弟兄 叫佢將憂慮同重擔都放係你既手中
亦求天父賜信心比佢 求你堅立佢 比佢知道天父你永願都與佢同在AR!!
栗子 - 黑頭凱克

這就是禱告的力量 神的大能!THX GOD!!!!!
栗子 - 黑頭凱克