返回列表 發帖

OnOn 發表於 2012-3-17 19:18

原來是迷你版...

可以分享點樣開始教嗎?例如第一步應該點…或每次教新野係點開始…

可以分享點樣開始教嗎?例如第一步應該點…或每次教新野係點開始…
wailamzai 發表於 2012-3-18 01:07

你快D交會費做註冊會員啦~
咁你既問題就會解開 同埋多好多野睇架啦

Barbie咪就係好活潑, 會好適合.
佢踩波車個樣應該非常攪笑
OnOn 發表於 2012-3-17 19:17

個次另一半話見到好攪笑 可惜我睇唔到 
之後有日抱住啱啱餵完奶既灰b坐左係度 見到Barbie 係度踩波...
震震下 想踩又踩唔到 wakakakakakaka..........

烏龜的 發表於 2012-3-18 01:13

勁呀~!!
中間好攪笑呀...行行下甩腳..自己又望下..."咦?執返隻鞋先.."
yimaggie 發表於 2012-3-17 21:18

另一半話 : 會唔會有得綁鞋帶會好d 無咁易甩腳

wailamzai 發表於 2012-3-18 01:07

http://forum.parrot-tree.com/forumdisplay.php?fid=24

裡面大把資料

http://forum.parrot-tree.com/forumdisplay.php?fid=24

裡面大把資料
Edward 發表於 2012-3-18 01:17

佢未註冊睇唔到

我都係跟入面咁做架JA!!哈哈哈

人同雀都好勁呀! 小卡比係唔係對每樣新野都好有興趣架?

小卡比不愧為明星,學果樣識果樣。
一個字講晒,勁﹗
當然,ONON都唔野小,唔該得閒帶小卡比去海洋公園幫下手,客串下。
幾時會教埋小卡比花式溜冰,或者上斜台,衝落嚟咁呢?
ping 發表於 17-3-2012 22:07

哈哈...我真係想過造一個斜台, 但係用滑板車, 唔係溜冰鞋

不過未有時間攪道具 .
ONON

睇完條片, 我覺得設計上有d地方可以試下改良. 大家可以見到, 正常鸚鵡係"入"字腳, 小雞肶體形細, 所以企上對roller之後, 好容易鞋頭撞鞋頭, 所以企位可能須要調較成打斜, 抵消對"入"字腳, 對roller先可以平行直線前進, 唔再鞋頭撞鞋頭.

見到小卡比咁叻咁勁,
好想養番隻,中毒添.
芳姨 發表於 18-3-2012 00:44

凱克又真係幾聰明嫁, 現時好多貨添
ONON

小卡比真厲害!Onon更厲害!我睇咗好多次呀!
ngkare 發表於 18-3-2012 00:45

多謝讚賞
ONON

烏龜的 發表於 18-3-2012 01:13

Thanks, 烏龜的
ONON

睇完條片, 我覺得設計上有d地方可以試下改良. 大家可以見到, 正常鸚鵡係"入"字腳, 小雞肶體形細, 所以企上對roller之後, 好容易鞋頭撞鞋頭, 所以企位可能須要調較成打斜, 抵消對"入"字腳, 對roller先可以平行直 ...
Louis 發表於 18-3-2012 11:05

所以話頂住先, Louis果然好眼, 已經睇出其中問題所在, 好多謝你意見
要繼續努力研發 .

等我調較下角度先
ONON

勁呀~!!
中間好攪笑呀...行行下甩腳..自己又望下..."咦?執返隻鞋先.."
yimaggie 發表於 17-3-2012 21:18

睇到甩腳果part,我都有同感,估唔到佢會執返隻鞋
ONON

Roller 企位粒拉釘換成螺絲, 就可以改變角度; 又或者強行擰斜.

另一半話 : 會唔會有得綁鞋帶會好d 無咁易甩腳
MandyYung 發表於 18-3-2012 01:17

好提意喎
ONON

人同雀都好勁呀! 小卡比係唔係對每樣新野都好有興趣架?
jennymok 發表於 18-3-2012 01:24

小卡比對大部份新野反應都同其它雀相同, 第一個反應先會驚, 但接受能力比其它雀快.
例如: 小卡比用3日接受唔再驚件新玩具, Phoenix要用1-2星才能接受. 當佢唔驚之後,就會好有興趣.
ONON

Roller 企位粒拉釘換成螺絲, 就可以改變角度; 又或者強行擰斜.
Louis 發表於 18-3-2012 11:17

Thanks, Louis

企位已是螺絲, 可改變角度的.  會試吓.
ONON