返回列表 發帖

小卡比 - Roller Skates

未完全成品, 但大家應該知係乜啦!

又話說上星期到深水埗 shopping時, 突然想起幾年前响台灣買佐架玩具車拆佐四個轆, 一直未用. 又即興順手買料完成埋佢.

呢個比較簡單, 但簡單中又有少少心思
由設計到完成, 總共只係3個多鐘, 中途要煮飯 , 阻遲晒.

欲知後事如何, 請留意.............
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ONON

呢件玩具尚未完善, 可以好D, 不過頂住先啦!

訓練過程 (共4天, 每天15分鐘, 我都估唔倒佢可以咁快上手):
第1天 - 站上溜冰鞋
第2天 - 向前移動
第3天 - 呀媽好忙, 休息一天
第4天 - 開始有意識前行
第5天 - 自己上車向前行, 開始順暢 (但仍需練習)

ONON

感覺呢種玩具 適合d活潑既鸚鵡玩 好似我家既Barbie
而家每日係籠度世界盃咁 玩波波 重要打側個頭黎控住個波 
又成日想踩住個波 當然係踩唔到 有時又反轉自己托住個波.....
嘈到拆天 

good r~
雞尾:黃化-彭彭(終於5.3.2013 7am),原色-咩咩,古銅珍珠-必必,黃化珍珠-圈圈,珍珠派特-花花
亞歷-包包@2012, 嚕嚕嚕(2013/1/3-2013/3/12 3am)
折衷-伯爵與豆豆(2000)
和尚-QQ與MOMO(2012)
太陽-威威(~2002)與叮叮

小卡比會否玩唔到?

即將有好戲上演~大家留意~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

感覺呢種玩具 適合d活潑既鸚鵡玩 好似我家既Barbie
而家每日係籠度世界盃咁 玩波波 重要打側個頭黎控住個波 
又成日想踩住個波 當然係踩唔到 有時又反轉自己托住個波.....
嘈到拆天 
MandyYung 發表於 17-3-2012 01:58

Barbie咪就係好活潑, 會好適合.
佢踩波車個樣應該非常攪笑
ONON

小卡比會否玩唔到?
養鳥新丁 發表於 17-3-2012 10:40

ONON

即將有好戲上演~大家留意~
風中飛鸚 發表於 17-3-2012 10:41

現已上眏....加咗上 Post # 2.

連個標題名都改咗
ONON

偶像果然係偶像!!!!!!!!!!!!
小卡比真係勁!!!!!5日就識玩!!!!!!!!
加上 原來屋企D鸚鵡係接受外國教育 要睇英文台呢

偶像果然係偶像!!!!!!!!!!!!
小卡比真係勁!!!!!5日就識玩!!!!!!!!
加上 原來屋企D鸚鵡係接受外國教育 要睇英文台呢
烏龜的 發表於 17-3-2012 21:05

Thank you!
因為Youtube都有好多外國friends, 所以要接受外國教育
ONON

勁呀~!!
中間好攪笑呀...行行下甩腳..自己又望下..."咦?執返隻鞋先.."
雞尾:黃化-彭彭(終於5.3.2013 7am),原色-咩咩,古銅珍珠-必必,黃化珍珠-圈圈,珍珠派特-花花
亞歷-包包@2012, 嚕嚕嚕(2013/1/3-2013/3/12 3am)
折衷-伯爵與豆豆(2000)
和尚-QQ與MOMO(2012)
太陽-威威(~2002)與叮叮

點解e個世界上有咁叻嘅主人同鸚鵡嫁?

第一個畫面上是否想打 TRAINING,漏了" I"字?

點解e個世界上有咁叻嘅主人同鸚鵡嫁?

第一個畫面上是否想打 TRAINING,漏了" I"字?
carolee 發表於 17-3-2012 21:35

多謝你提醒呀!

你真係好眼. 好彩標題無錯.

即改
ONON

小卡比不愧為明星,學果樣識果樣。
一個字講晒,勁﹗
當然,ONON都唔野小,唔該得閒帶小卡比去海洋公園幫下手,客串下。
幾時會教埋小卡比花式溜冰,或者上斜台,衝落嚟咁呢?
藍頭:荷蘭豆(豆豆)
黃頭:荷包蛋(蛋蛋)

人都難踩

勁!叻!
fly比
有小狗1隻, Q仔18歲啦
已經成為小葵花一族啦

見到小卡比咁叻咁勁,
好想養番隻,中毒添.

小卡比真厲害!Onon更厲害!我睇咗好多次呀!