返回列表 發帖

九龍灣大榮華圍村菜

人人都話九龍灣間大榮華d 野食好一般,但元x 果間又好好食wow
我就特別抽呢個假日下午茶時間去九龍灣試下啦

呢個就係傳說中o既奶皇馬拉糕,一舊多謝你14蚊,仲要加一,唔該
好食就的確幾好食,但又無人講得咁好食wow

之後仲食左蜜汁叉包同鳳爪
都係咁上下,唔會唔好食,但又唔係特別好好食咁
本身仲叫左煎羅白糕等,但點知賣曬
所以食左3碟野,飲多幾杯茶就閃人,呢餐一共55蚊,多謝~
同埋真係同傳說一樣好一般

不過服務態度值得一讚,好耐無試過酒樓有咁好服務,本身貼士都想比多d,但點知發覺得返d 葡幣
所以一蚊都無比多!

我食晚飯,都係九龍灣大榮華…

灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

砵仔飯   好味呀
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

原帖由 sesese 於 2008-10-2 12:18 發表
砵仔飯   好味呀

佢最緊要係豬油飯先正

原帖由 sesese 於 2008-10-2 12:18 發表
砵仔飯   好味呀

佢最緊要係豬油飯先正

上年去過, 閒閒地都要排成粒鐘才有位呵

依家仲使唔使排咁耐呢

原帖由 Raco 於 2008-10-2 15:27 發表
依家仲使唔使排咁耐呢

我紅日下午茶時段去就等唔洗15分鐘就有位,2個仲唔洗搭桌

原帖由 煙花 於 2008-10-2 20:51 發表

我紅日下午茶時段去就等唔洗15分鐘就有位,2個仲唔洗搭桌

兩個人易搵位好多架,你試下搵10位丫.
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

原帖由 風中飛鸚 於 2008-10-2 21:00 發表

兩個人易搵位好多架,你試下搵10位丫.

咁訂桌會好d

試過一次等左兩個鐘先有得食,
上次去就唔駛等,
四個人坐八個人既枱…

有次打去問佢地可唔可以book位…………

我︰想問有無得book位?
佢︰有呀…
我︰咁可以book幾點??(通常d食肆只會得兩個時間既booking,一係六點零,一係八點零)
佢︰咁你想book幾點?
我︰咁就七點半八點左右…
佢︰無wor,得五點(定五點半)咋wor…
我︰咁你又問我??
佢︰咁你book唔book??
我︰唔book,都未放工,點黎食呀??

-----收線------

原帖由 mmchu 於 2008-10-2 21:06 發表
試過一次等左兩個鐘先有得食,
上次去就唔駛等,
四個人坐八個人既枱…

有次打去問佢地可唔可以book位…………

我︰想問有無得book位?
佢︰有呀…
我︰咁可以book幾點??(通常d食肆只會得兩個時間 ...

佢有無問你有無vip 卡?

我最鍾意食佢個馬拉糕,好味…

原帖由 mmchu 於 2008-10-16 14:30 發表
我最鍾意食佢個馬拉糕,好味…

係幾好食,但又唔係特別好食到一定要去食

窮在路邊無人問~~~~富在深山有遠親........

好衰架,我仲味有飯食,俾你咁引誘想死
我叫Jo Joe 祖
Msn: joefong@hotmail.com
My blog: [url]http://hk.myblog.yahoo.com/wolfdog321/[url/]
小晴永遠懷念你!

圍村菜正

佢地既"水晶飽"都好好食架

我14-10-2008下午2:30六個人都去咗九龍灣大榮華飲下午茶
唔駛等位 ,可能閒日無乜人!
極力推介(酥炸石班塊$90)正呀!

依家唔知仲有無呢間?

環保袋