返回列表 發帖

栗子穿筒筒~

哈哈哈~~栗子又黎啦!!
E家佢一上床玩就會好專心~
會留意住叫佢做咩
不過多數都係同佢玩多 所以可能佢覺得"床"呢個地方係開心既地方~
所以叫佢做野都聽話D~
唯一係唔好就係佢好易被D床單枕頭之類吸引左去咬.......(因為平時見到就狂咬...)
[youtube]mGRIt5QiQ-w[/youtube]

E家見佢同我玩都好開心 體重又上升梗 真係鬆一口氣!

好勁呀!!!養左咁短時間就TRAIN到咁多野!!!!!
平時點同佢玩GA?? 用咩做獎勵???
我隻亞歷只會痴住我個身狂咬衫褲...
雞尾:黃化-彭彭(終於5.3.2013 7am),原色-咩咩,古銅珍珠-必必,黃化珍珠-圈圈,珍珠派特-花花
亞歷-包包@2012, 嚕嚕嚕(2013/1/3-2013/3/12 3am)
折衷-伯爵與豆豆(2000)
和尚-QQ與MOMO(2012)
太陽-威威(~2002)與叮叮

好勁呀!!!養左咁短時間就TRAIN到咁多野!!!!!
平時點同佢玩GA?? 用咩做獎勵???
我隻亞歷只會痴住我個身狂咬衫褲...
yimaggie 發表於 2012-3-23 19:50

平時朝早起身 就會拎佢上床到攬一陣
跟住佢就會開始亂咬野 咁就摸下頭頭 又反轉摸下肚肚咁...
夜晚都係 ~我覺得佢慢慢鐘意左呢個地方 覺得開心
所以做咩都易D~
例子係~我長期放3個波係籠頂 但佢基本上唔會玩
但當佢係床上面 我同佢玩波既時候 拋左出去既波佢會飛撲捉住!

我獎勵都係一粒瓜子 分幾次比~

我隻亞歷反肚會驚 可能因為大個仔先返黎
雞尾:黃化-彭彭(終於5.3.2013 7am),原色-咩咩,古銅珍珠-必必,黃化珍珠-圈圈,珍珠派特-花花
亞歷-包包@2012, 嚕嚕嚕(2013/1/3-2013/3/12 3am)

我隻亞歷反肚會驚 可能因為大個仔先返黎
yimaggie 發表於 2012-3-23 20:09

我隻之前都驚架@@
慢慢就知佢習慣左 個身唔震

一反佢就掙扎 狂搵野咬 又亂拍翼

栗子好叻,好可愛!一定毒死好多人!

一反佢就掙扎 狂搵野咬 又亂拍翼
yimaggie 發表於 2012-3-23 20:29

栗子學野真係好快上手

天狼星大仙養隻牛牛
乜都唔識新手中新手

栗子學野真係好快上手
Jill 發表於 2012-3-23 22:13

其實快唔快 學唔學到 真係睇下佢鐘唔鐘意個樣野/EN唔ENJOY個過程~
一上床佢就好興奮
岩岩又陪左佢一陣 不過淨係大家接觸下 冇話要佢做咩動作
佢周圍跳到咁上下 我就捉左埋我身邊摸頭頭(我自己都係訓係到)
摸摸下佢都訓著左~咁佢都覺得舒服 ENJOY先會咁~所以佢係床上面基本上做咩都安心
但相反一去到地下就反轉都唔係好肯架~
所以一個令佢覺得安心/開心既地方做訓練都好重要..(我自己覺得 )

其實快唔快 學唔學到 真係睇下佢鐘唔鐘意個樣野/EN唔ENJOY個過程~
一上床佢就好興奮
岩岩又陪左佢一陣 不過淨係大家接觸下 冇話要佢做咩動作
佢周圍跳到咁上下 我就捉左埋我身邊摸頭頭(我自己都 ...
烏龜的 發表於 2012-3-23 22:25

我冇乜放過上床..
2隻又成日便便我未拎紙巾接住之前已經
所以解決呢個問題先

我果隻反轉,唔捉住佢就肯,但一捉佢,佢就咬到我癲

我冇乜放過上床..
2隻又成日便便我未拎紙巾接住之前已經
所以解決呢個問題先
Jill 發表於 2012-3-23 22:44

順手教梗便便XD!!!
佢一有動作就的起佢離開床 再講"柯CC"!

順手教梗便便XD!!!
佢一有動作就的起佢離開床 再講"柯CC"!
烏龜的 發表於 2012-3-23 23:26

放在地下~一落地呵屎機會又大好多~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

我發覺只要佢地捉到d好實正既棲木 先會有便便意欲 
但係地下 真係好大機會便便 

教佢地返入籠先去 點教法呢 ? 有時佢地玩到好開心 真係話咁易就便便

好叻女呀~~~
我家是"開心動物園"

好叻女!

會唔會在床上佢覺得主人好專注咁陪住佢玩好愛錫佢所以特別開心和投入?

有潛質成為「小卡比」the second
藍頭:荷蘭豆(豆豆)
黃頭:荷包蛋(蛋蛋)

好叻女!

會唔會在床上佢覺得主人好專注咁陪住佢玩好愛錫佢所以特別開心和投入?
carolee 發表於 2012-3-24 15:19

可能啦~~
作用會唔會同小卡比個張枱咁大同小異呢~