返回列表 發帖
原來我無打到......Sorry~
虎克豬籠草~~在花墟間中有售
養鳥新丁 發表於 2013-5-25 19:47

咩樣?幾錢左右?

咩樣?幾錢左右?
louisa20047 發表於 2013-5-25 20:20

呢篇有介紹~~
http://blog.roodo.com/duckking/archives/17036105.html

篇中N. x 'Ventrata' 就係指花市豬籠草

sasa想種多幾棵?

sasa想種多幾棵?
養鳥新丁 發表於 2013-5-26 21:08

我估種多兩三棵先啦~之前種果棵宜家肥肥白白~而且真係少左好多昆蟲~等種得好先再加(反正點種都唔會夠食蟲

我估種多兩三棵先啦~之前種果棵宜家肥肥白白~而且真係少左好多昆蟲~等種得好先再加(反正點種都唔會夠食 ...
louisa20047 發表於 2013-5-26 21:14

果盆到依家種左幾耐??.......
如果生長OK可以考慮其他靚靚既品種

果盆到依家種左幾耐??.......
如果生長OK可以考慮其他靚靚既品種
養鳥新丁 發表於 2013-5-26 21:25

個半月左右啦~舊籠溶哂D蟲C之後就開始枯~宜家生左十X片葉出黎~新出的籠比舊籠大(其實對我黎講~唔死就已經好勁)
靚不靚不在重點~我主要著重功用同粗生

個半月左右啦~舊籠溶哂D蟲C之後就開始枯~宜家生左十X片葉出黎~新出的籠比舊籠大(其實對我黎講~唔 ...
louisa20047 發表於 2013-5-26 21:38

睇生長情況就幾好~~~可以再進軍

再貼一張先……………

豬籠丁好叻種花花
12/3/2013   新家新的開始!
近來院友多.................
養鸚人多是瘋瘋癲癲的人生 !
4-9-13 養狗生活終結了 !

豬籠丁好叻種花花
BABYPAPA 發表於 2013-5-31 09:45

種些豬兜有什麼用.......識種黃金就叻丫

三色蘋

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

種些豬兜有什麼用.......識種黃金就叻丫
養鳥新丁 發表於 2013-6-1 12:03

種到又點?若收獲大唔過成本,蝕到喊呀
加我FB請話知閣下是誰

種到又點?若收獲大唔過成本,蝕到喊呀
louisa20047 發表於 2013-6-10 12:47

收成比成本少.......無人會種的

要爭氣點......別死呀

amp black

漫長的育種之路.........

豬籠草苗

由瀕死邊緣救回來的.......對我最大的回報就是開出好看的豬袋子

待放的豬袋子.....

缺光的紅蘋果………………

好靚, 好難養嗎?