返回列表 發帖
屋企家俬會發毛架wor.... =0=

我林過放入缸, 加杯水再用氣石打氣, 但解決唔到通風問題 ~___~
Zeta_KM 發表於 2012-3-29 22:57

我見人地加條管~將所有霧都引入缸中

地址?

會不會只賣貴貴的草... 我養雀養到很窮了
Zeta_KM 發表於 2012-3-29 23:11

有平有貴囉   上去取下經....問下野...交流下種植心得都OK丫....
有兩個老細.....後生少少戈個先係玩ping果個
再唔係可以話係魚仔介紹上黎丫

我見人地加條管~將所有霧都引入缸中
louisa20047 發表於 2012-3-29 23:13

不是咁簡單的......有濕度....但同時要考慮通風性....
唔係種種食蟲可以忍受焗的

利益申報先.....
兩間食蟲店我都有幫襯過.....
前者果間仲經常上去呃水吹同坐下....
後者就唔好提了

不是咁簡單的......有濕度....但同時要考慮通風性....
唔係種種食蟲可以忍受焗的
養鳥新丁 發表於 2012-3-29 23:14

加多條管~抽氣出黎得唔得?

加多條管~抽氣出黎得唔得?
louisa20047 發表於 2012-3-29 23:15

更麻煩了

更麻煩了
養鳥新丁 發表於 2012-3-29 23:16

點解?

有平有貴囉   上去取下經....問下野...交流下種植心得都OK丫....
有兩個老細.....後生少少戈個先係玩ping果個
再唔係可以話係魚仔介紹上黎丫
養鳥新丁 發表於 2012-3-29 23:13

地址???????????

魚仔介紹有無discount?
有Love Bird 魔怪 *Kiwi*
還有好o爹的  小紅肩*瓜子*
在彩虹橋繼續活躍  紅腹錐尾*火腩*
多左一隻嘈之巴閉的  紅額錐尾*Barbie*

點解?
louisa20047 發表於 2012-3-29 23:17

因為set n個pump?  

因為set n個pump?  
Zeta_KM 發表於 2012-3-29 23:18

1個就得啦

地址???????????

魚仔介紹有無discount?
Zeta_KM 發表於 2012-3-29 23:17

撻我朵有50%機會被拖入廁所毒打.......
由魚街BII一直行(非許留山方向)...一直經過卡奇.....留意鐵閘...
綠色閘.....頭頂有招牌......禁鐘仔...兩個鐘一齊連打....開左門後上一層..
你會見到係水晶蝦鋪....直接入去.....轉右..行到盡就係賣食蟲既.....其餘可以不理會

點解?
louisa20047 發表於 2012-3-29 23:17

一部放濕機噴霧.....駁喉入缸....仲要整埋抽風.....煩到喊.....
仲要因應濕度/霧化程度開開關關.....

一部放濕機噴霧.....駁喉入缸....仲要整埋抽風.....煩到喊.....
仲要因應濕度/霧化程度開開關關.....
養鳥新丁 發表於 2012-3-29 23:21

長開唔得?

撻我朵有50%機會被拖入廁所毒打.......
由魚街BII一直行(非許留山方向)...一直經過卡奇.....留意鐵閘...
綠色閘.....頭頂有招牌......禁鐘仔...兩個鐘一齊連打....開左門後上一層..
你會見到係水晶蝦鋪 ...
養鳥新丁 發表於 2012-3-29 23:20

o甘驚?!?!?!

我星期六去參觀下先
唔該新丁~

o甘驚?!?!?!

我星期六去參觀下先
唔該新丁~
Zeta_KM 發表於 2012-3-29 23:25

到時可以叫埋我丫,我經常都上去搞搞震~~~~~~

長開唔得?
louisa20047 發表於 2012-3-29 23:24

過濕.........

雖然好似不停幫緊佢地賣廣告,不過香港所謂既食蟲植物店只有兩間....
另一間不太算是店鋪......是showroom....

過濕.........
養鳥新丁 發表於 2012-3-29 23:26

長開抽風都唔得?

長開抽風都唔得?
louisa20047 發表於 2012-3-29 23:27

過乾   

到時可以叫埋我丫,我經常都上去搞搞震~~~~~~
養鳥新丁 發表於 2012-3-29 23:26

果日同美女們去行街shopping, 不歡迎男仕隨行