返回列表 發帖
法國皇家貌似唔多消化到~~食過未??同糧一齊拌勻~~係  我之前比雞胸,魚柳,紅蘿白+狗糧 想佢d毛靚d的話比魚油丸(奧米加3)骨粉的話寵物店有賣,有教你比幾多份量  日食幾多野~~小食多餐 bb的話消化快 有時間1日4餐沒時間3晚餐都可 頭2餐狗糧+奶 晚餐主食   睇住佢好d<----即係點?唔多明~~即是話呢d狗點都會有攻擊性.....十萬個小心出街睇緊d

法國皇家貌似唔多消化到~~食過未??同糧一齊拌勻~~係  我之前比雞胸,魚柳,紅蘿白+狗糧 想佢d毛靚d的話比魚油丸(奧米加3)骨粉的話寵物店有賣,有教你比幾多份量  日食幾多野~~小食多餐 bb的話消化快 有時間1日4餐沒時間 ...
andygp125 發表於 2012-4-2 02:22

法國皇家食左一包啦~貌似唔多消化到

如何消化不到??便便情況??

如何消化不到??便便情況??
andygp125 發表於 2012-4-2 02:27

間中有糧係便便中間

lee個可能係佢食得太急 完整一粒柯番出來 你養2隻的話分開食佢地情況就會慢慢改變

便便正常就ok

lee個可能係佢食得太緊 完整一粒柯番出來 你養2隻的話分開食佢地情況就會慢慢改變
andygp125 發表於 2012-4-2 02:31

食得太緊<----食得太快?~太緊張?

便便正常就ok
andygp125 發表於 2012-4-2 02:32

其他都正常

食太急  我打錯字

食太急  我打錯字
andygp125 發表於 2012-4-2 02:33

明白啦~咁我試下分開兩隻糖黐豆啦

49# andygp125

咁你隻狗狗宜家餵咩糧呀?(成犬糧)

有個辦法ok架  用密實代 分好2隻狗狗1日所要的肉 1包包代好放冰箱 番工之前拿出來解冰 晚上用水主熟佢((切細粒d喎))+狗糧,唔係的話佢地有機會食肉唔食糧  如果賣到的話去問凍肉舖有冇肉(稅)  肉(稅)有齊豬牛羊雞 不過要主熟佢好煩  我都有賣,不過去我朋友狗場拿(主好左)

皇家巨成犬+活力家(羊肉飯)

皇家巨成犬+活力家(羊肉飯)
andygp125 發表於 2012-4-2 02:46

THANKS

~~~~~~~~~~~~~~~以上只係個人養法 , 個人經驗~~~~~~~~~~~~~~~

你2隻狗邊道入番來的?有圖睇嗎

你2隻狗邊道入番來的?有圖睇嗎
andygp125 發表於 2012-4-2 02:50

黑蚊蚊~影極都對唔到焦~得兩堆黑色野

56# andygp125

我摸摸下佢~佢自己轉個肚腩上黎俾我摸~咁代表D咩呀?

虎頭 定 獅頭呀? 廖生有隻獅頭都養得唔錯架