返回列表 發帖
虎頭 定 獅頭呀? 廖生有隻獅頭都養得唔錯架
andygp125 發表於 2012-4-2 02:54

虎頭 定 獅頭<----唔識分喎

到我問番你啦  點先可以另我隻灰鸚唔咬人?? 有時可上手 有時唔比上就咬 時間問題還是性格問題呢??

到我問番你啦  點先可以另我隻灰鸚唔咬人?? 有時可上手 有時唔比上就咬 時間問題還是性格問題呢??
andygp125 發表於 2012-4-2 02:56

知唔知咩原因咬人~咬人之前有冇咩行為(鸚鵡同人)~咬人咬成點?

嘩,八婆仔咁夜都未訓

我養鸚鵡係要佢地知道唔可以傷我~傷到我會有回報~例如冇得郁~佢地咬我(有意果D)~我會捉實佢地個咀~連郁都冇得郁~直至停止掙扎
鸚鵡唔打得~佢地好記仇~打得多~傷左佢地心就到你傷身啦

嘩,咁夜都未訓
養鳥新丁 發表於 2012-4-2 03:04

差唔多啦

差唔多啦
louisa20047 發表於 2012-4-2 03:04

我一出現你就話訓...你好野

如果係BB開始養~一般都係因為唔識就力~你就要話佢知幾時大力左~俾佢明白唔可以太大力

我一出現你就話訓...你好野
養鳥新丁 發表於 2012-4-2 03:05

我本身都差唔多瞓~唔好諗太多~傷心又傷身嫁

我本身都差唔多瞓~唔好諗太多~傷心又傷身
louisa20047 發表於 2012-4-2 03:08

我幾時有諗太多

我都想妳post下狗狗相..............

佢有時都咬得幾大力  我老婆一痛我就叫我老婆大聲話佢  捉實佢個咀我怕灰鸚唔喜歡  可能我覺得養左1個半月仲未熟唔可以噤做

嘩!!連傳說中既超級無敵cool兄都引埋出黎

我影到就放啦

佢有時都咬得幾大力  我老婆一痛我就叫我老婆大聲話佢  捉實佢個咀我怕灰鸚唔喜歡  可能我覺得養左1個半月仲未熟唔可以噤做
andygp125 發表於 2012-4-2 03:12

捉有好多種方法~遲D我影俾你睇我點捉啦~唔喜歡好正常~就係要佢唔鍾意先會改行為

嘩!!連傳說中既超級無敵cool兄都引埋出黎
養鳥新丁 發表於 2012-4-2 03:13

新手想學下野,新丁你又唔教我........................

我影到就放啦
louisa20047 發表於 2012-4-2 03:13

話時話,我錯怪你了

我影到就放啦
louisa20047 發表於 2012-4-2 03:13

thx..........我只高加養左個幾月大左一半..............

話時話,我錯怪你了
養鳥新丁 發表於 2012-4-2 03:16

又錯怪我咩?

新手想學下野,新丁你又唔教我........................
cool 發表於 2012-4-2 03:16

係我跟你學野先岩吧