返回列表 發帖

栗子執波波~

愚人節獻禮!!!!
呢個POST絕對唔係玩人!!
其實E家仲未做到好完美 栗子係比波個下個動作都未係好知點做
不過都分享下點樣練成既過程~

首先要搵一樣佢有興趣既物件先
以下有兩個例子
栗子對呢個紅色冇聲既波係完全冇興趣
[youtube]TleOfiTeOws[/youtube]
搵左好耐 就搵到呢個橙色有聲既波
[youtube]IqI_Xz0ybtI[/youtube]
佢見到呢個波會好瘋狂 有時會飛去搶

咁同佢用呢個波玩得多 就可以做訓練~
初頭 只要佢咬住個波 放到/跌到落手掌就比獎勵
慢慢 就可以加遠波同手掌既距離
最後就完成執波動作~
[youtube]NbJxg_PrQ-I[/youtube]

希望你地會鐘意啦!!

太陽→cash
黑頭凱克→ 多多
LB→QQ(去做小天使了)

我有13隻可愛寵物:
-1隻金毛尋回狗(Empire),-6隻(陸龜&水龜)  
-2隻灰鸚 (糖水&呀妹)-1隻迷你金(牛牛)
-1隻LB (豆豆)-2隻雞尾(寶寶&貝貝)
(6隻八哥狗~在心中, 彩虹橋再遇!)

進步神速喎!

寶貝一見個波就驚到不了,沒得玩

1# 烏龜的

日日玩咁顛~留意你個時間表啦

寶貝一見個波就驚到不了,沒得玩
小白菜 發表於 2012-4-1 13:44

可以搵D佢鐘意既野~未必一定要波架

好叻叻
好鍾意見佢走幾步又跳一跳個樣得得意意咁

有聲波波好快咬爛..
你大量入定貨好了

1# 烏龜的

日日玩咁顛~留意你個時間表啦
louisa20047 發表於 2012-4-1 13:55

咩時間表??我返學個個?
定係同佢玩個個?

有聲波波好快咬爛..
你大量入定貨好了
Jill 發表於 2012-4-1 17:21

冇錯!!!!用梗個個已經有少部份被咬爛!!!
不過主要都係用黎訓練佢執野個個動作
識左就可以用其他野代替

jennymok 發表於 2012-4-1 17:46

JENNY!!!我都要多謝你個玩具~!!!!!!!!
其中一位太陽主人個人見到我所以比左一個我!!多謝你AR!!

咩時間表??我返學個個?
定係同佢玩個個?
烏龜的 發表於 2012-4-1 17:47

同佢玩果個~仲有你日常生活果個

栗子好o力呀~~
你早多幾日post的話, 我有個會響o既波波可以送比你

而家送左比隻貓玩啦
有Love Bird 魔怪 *Kiwi*
還有好o爹的  小紅肩*瓜子*
在彩虹橋繼續活躍  紅腹錐尾*火腩*
多左一隻嘈之巴閉的  紅額錐尾*Barbie*

同佢玩果個~仲有你日常生活果個
louisa20047 發表於 2012-4-1 17:51

同佢玩個個冇咩定架~
朝早7點零8點起身 就拎佢上床攬陣 挨多陣咁
咁上下就起身沖涼 返學~
放學就搞掂晒所有野先再上床玩下咁 要返工個D日子就夜晚見唔到面架啦~
放假就玩下 自己又訓下 又玩下又訓下咁啦~
大致上係咁
不過要佢學識一D野 一定要KEEP住一兩日就練少少練少少咁先會成功~

日日玩咁顛唔緊要丫~
只要你 keep 住顛既密度, 唔會因生活上既改變而突然減少,
例如返學忙左, 感情事多左 (所以你都係放棄對 Nike 既愛吧)

鸚鵡同人類小朋友一樣, 會因寂寞了,
自覺 / 錯覺失寵而不快,
然後有可能係你面前蚊毛~ touch wood~

日日玩咁顛唔緊要丫~
只要你 keep 住顛既密度, 唔會因生活上既改變而突然減少,
例如返學忙左, 感情事多左 (所以你都係放棄對 Nike 既愛吧)

鸚鵡同人類小朋友一樣, 會因寂寞了,
自覺 / 錯覺失寵而不快,
然後有 ...
clymcm 發表於 2012-4-1 18:02

所以其實唔多同佢玩啦!!(你地感覺上好多XD)
但我覺得玩個刻一定要專心!!!!係一個你同佢都舒服既環境下玩半個鐘都好開心!

所以其實唔多同佢玩啦!!(你地感覺上好多XD)
但我覺得玩個刻一定要專心!!!!係一個你同佢都舒服既環境下玩半個鐘都好開心!
烏龜的 發表於 2012-4-1 18:05

我知你鍾意上床玩啦